enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’ndan: Hak İhlalleri ve Çözüm Arayışları Meclis Gündeminde

Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’ndan: Hak İhlalleri ve Çözüm Arayışları Meclis Gündeminde
7 Şubat 2025
34
A+
A-

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ocak ayında Kocaeli’de ve Türkiye genelindeki hak ihlallerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

UHA / İnternational News Agency  

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Ömer Faruk Gergerlioğlu, yerel sorunların ulusal ve uluslararası boyutlarıyla ele alınarak çözüm odaklı bir yaklaşımla benimsediklerini vurguladı.
İzmit'te hava kirliliği risk sınırının üzerine çıktı!
Kocaeli’nin Çığlığı Meclis’te Yankılandı

Kocaeli’nin kangrenleşmiş sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 123 soru önergesi, 1 araştırma önergesi ve 1 kanun teklifi sunduğunu belirten Gergerlioğlu, Özellikle Gebze’deki ulaşım sorunları, İzmit’teki çevre kirliliği, Gölcük’teki su kesintileri ve Dilovası’ndaki hava kirliliği gibi temel sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulunduğunu hatırlattı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na ilettiği 49 dilekçe ile bu sorunlardan kaynaklanan mağduriyetleri somut verilerle desteklediğini, Hayvan hakları ihlalleri ve sosyal yardımlardaki adaletsizliklerin de gündeminde yer aldığını dile getirdi.
İHD'den cezaevi raporu: 2020'de 1182 tutuklu hak ihlali başvurusu yaptı - BBC News Türkçe
Cezaevleri İçin Gergerlioğlu Harekete Geçti 
Cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlalleri, Gergerlioğlu’nun Ocak ayındaki çalışmalarının merkezinde yer aldı. Hasta mahpusların tedaviye erişimindeki engeller, işkence iddiaları ve keyfi infaz ertelemeleri, Gergerlioğlu’nun girişimleriyle Meclis gündemine taşındı. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na sunulan 49 dilekçenin önemli bir bölümü, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini ve kötü muamele iddialarını içeriyordu. Vatandaşlık hakları ihlalleri ve göçmenlerin yaşadığı hukuksuzluklar da Meclis’te yankı buldu.
AB'de kriz en fazla gençleri vurdu
Ekonomik Kriz Halkı Vurdu! İşçi Hakları Gasp Ediliyor!
Ekonomik krizin derinleştirdiği mağduriyetler, sosyal yardım kesintileri ve işçi haklarına yönelik ihlaller de Gergerlioğlu’nun dikkat çektiği önemli konulardı. İşçilerin insanca çalışma koşullarına ulaşabilmesi ve sosyal yardımlardan adil bir şekilde yararlanabilmesi için çözüm önerileri sunan Gergerlioğlu, bu sorunların takipçisi olmaya devam edeceğini belirtti. Sunulan 49 dilekçenin bir kısmı da, ekonomik krizin tetiklediği işsizlik, geçim sıkıntısı ve sosyal yardım alamama gibi mağduriyetleri içeriyordu.
Ömer Faruk Gergerlioğlu: Yargıtay'ın hapis cezasını onadığı HDP'li siyasetçinin milletvekilliği düşecek - BBC News Türkçe
Gergerlioğlu’ndan Kamuoyuna Çağrı
Gergerlioğlu, Ocak ayında düzenlediği 4 basın toplantısı ve katıldığı 4 ÖFG TV programı aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirdi. Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalar ve uluslararası insan hakları platformlarında yürüttüğü çalışmalarla adalet, eşitlik ve insan hakları mücadelesine katkı sunmayı sürdürdü.
Gergerlioğlu, “Halkımızın taleplerini duyurmak ve çözüm sağlamak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. 123 soru önergesi ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na ilettiğimiz 49 dilekçe, mağduriyetlerin boyutunu gözler önüne seriyor. Hak temelli mücadelemizi aynı inanç ve azimle sürdüreceğiz,” dedi. (TBMM)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.