enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
18:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
00:48 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:27 “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu…
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yabancı Turistlerin Rotası Erciyes

Yabancı Turistlerin Rotası Erciyes
8 Ekim 2024
19
A+
A-

Erciyes, Kayseri’ye charter uçuşlar ile kayak için gelen binlerce yabancı turistin global buluşma yeri haline geldi.

Kayseri’den Gazeteci* Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri’ye yeni bir vizyon katmak ve yeni bir ekonomik kapı açmak için ortaya koyduğu Erciyes Master Planı’nın meyvelerini toplamaya devam ediyor. Rusya, Ukrayna, Polonya, Çekya’dan sonra İngiltere ve İskandinavya ülkeleri de kış tatili için Erciyes’e gelecek.

Ülkemizde kış turizminin amiral gemisi haline gelen Erciyes, Türkiye’nin en büyük ve gelişmiş kış sporları ve turizm merkezlerinden biri olarak yabancı turistleri misafir ediyor.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk destinasyon yönetim şirketi Erciyes A.Ş.’nin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu uluslararası organizasyonlar, yurtiçi, yurtdışı tanıtım ve pazarlama çalışmaları neticesinde Erciyes, yerli kayak severlerin dışında charter uçak seferleri ve tarifeli uçuşlarla gelen yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Dünya standartlarındaki pistleri ve sunulan hizmetler ile kış tatili için birçok dünya ülkesinden misafir ağırlayan Erciyes, Rusya, Ukrayna, Belarus ve Polonya’nın ardından geçtiğimiz sezon ilk kez Çek Cumhuriyeti’nden de her hafta gerçekleşen charter seferleri ile turistleri ağırlamıştı.

İskandinavya Ülkeleri Erciyes’e Gelecek

Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden direkt uçuşların devam edeceği 2024-2025 kış sezonunda, ilk kez İskandinav ülkelerinden de Erciyes’e turistler gelecek. Özellikle Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri, Erciyes kayak tatili paketlerini yaz aylarından itibaren satışa sundu.

Erciyes’in bilinirliği arttıkça, farklı ülkelerden gelen turist sayısında da sürekli bir artış yaşanıyor. Direkt uçuşların dışında dünyanın muhtelif ülkelerinden Almanya, İtalya, Amerika, Japonya, İngiltere, Kore, Malezya, Fransa, Portekiz ve Endonezya gibi birçok yerden gelen turistler, Erciyes’i tercih ederek keyifli bir tatil geçiriyor.

Ayrıca İngiltere pazarı için yapılan girişimler de devam ediyor. Bu pazardan daha fazla turistin bölgeye çekilmesi için tanıtımlar sürdürülüyor.

Kış tatilini geçirmek üzere Kayseri ve Erciyes’e gelen yabancı misafirler şehir ve dağ otellerinde konaklayarak hem doyasıya kayak yapıyor hem de zenginlikler şehri Kayseri’nin güzelliklerini keşfetme imkânı sağlıyor.

Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'ndeki diplomasi trafiğini derledi

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.