enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa’da, basın mensuplarına bağımlılık ve intihar haberleriyle ilgili eğitim verildi

Bursa’da, basın mensuplarına bağımlılık ve intihar haberleriyle ilgili eğitim verildi
28 Eylül 2024
13
A+
A-

İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğünce “Doğru Habercilik ve Medya Etiği Bağlamında Bağımlılık ve İntihar Haberleri” ile “Medyada Yer Alan İntihar ve Bağımlılık Haberlerinin Toplum Ruh Sağlığına Etkileri” konulu eğitim semineri düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünün katkıları ve Osmangazi Belediyesinin ev sahipliğinde Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen seminerde, kentte görevli yerel ve ulusal basın temsilcileri bilgilendirildi.

İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, programda yaptığı “Doğru Habercilik ve Medya Etiği Bağlamında Bağımlılık ve İntihar Haberleri” konulu sunumunda bağımlılık ve intihar olgusuyla haber dili arasındaki ilişkinin incelenmesinin hem dinamiklerin anlaşılması hem de önleyici tedbir bakımından önemli olduğunu söyledi.

Dünyada yılda ortalama 700 bin kişinin intihar ettiğini, bunun da toplumları derinden etkilediğini dile getiren Gölbaşı, gerek intihar gerekse bağımlılığın önlenebilir, tedavi ve rehabilite edilebilir olduğunu, bu farkındalık eğitimiyle rutin uygulamaların gözden geçirilmesinin amaçlandığını anlattı.

İntihar ve bağımlılık konulu haberlere medyada ve sosyal medyada yer verilirken özendirici, ötekileştirici, merak uyandırıcı dilden ve görsel içerikten uzak durulması gerektiğini vurgulayan Gölbaşı, şöyle konuştu:

“Bu vakalar nasıl haberleştirilebilir? Burada öne çıkan kavramlar var. Bütün haberlerde olduğu gibi kamu güvenliği, kamu önceliği, kamu yararının gözetilmesiyle; ayrıca mesleki ve etik ilkeler çerçevesinde inşa edilerek bu vakaları pekala haberleştirmek mümkün. İletişim Başkanlığınca hazırlanan ‘Doğru Habercilik ve Medya Etiği Rehberi‘, uluslararası örnekler ve evrensel ilkelerden derlenen sistematik bilgiler içeriyor. Bu rehberde birçok alt başlık var. Dolayısıyla bu rehber hem medya çalışanlarının işini kolaylaştırıyor hem de bu anlamda araştırma yapmak isteyenler için önemli bir kaynak olma özelliğini taşıyor.”

Gölbaşı, medya sektörüne önemli katkılar sağlayacak “Doğru Habercilik ve Medya Etiği” kitabının kurumun resmi sitesinde dijital olarak yayınlandığını ifade etti.

Ayrıca Gölbaşı, medyada yer alan bazı intihar ve bağımlılık haber örneklerini etkileşimli bir şekilde ele alarak, haberlerin kamuoyuna nasıl servis edilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım’ın selamlama konuşması yaptığı, Gemlik Devlet Hastanesinde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Akan da “Medyada Yer Alan İntihar ve Bağımlılık Haberlerinin Toplum Ruh Sağlığına Etkileri” konulu sunumu gerçekleştirdiği etkinlik, toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.