enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şirketlerden n’aber!

Şirketlerden n’aber!
18 Eylül 2024
19
A+
A-

Bugün günlerden 18 Eylül Çarşamba. Şirketlerden n’aber! İyi okumalar…

UHA / İnternational News Agency

Meta'dan Rus medya kuruluşlarına yasak | Dünya Haberleri

Meta’dan Rusya devlet medya kuruluşlarına yasak Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta, “dış müdahale faaliyetleri” gösterdikleri gerekçesiyle haber ajansı Rossiya Segodnya ve devlet kanalı RT dahil bazı Rus medya kuruluşlarını platformlarından yasakladığını bildirdi. Meta, konuya dair yaptığı açıklamada söz konusu medya kuruluşlarının etki operasyonları için aldatıcı yöntemler kullandığını ve bu sırada Meta platformlarında tespit edilmekten kaçındığını iddia etti. Şirketin yaptığı yazılı açıklamada, “Dikkatli bir değerlendirmeden sonra Rusya devlet medyası kuruluşlarına karşı mevcut yaptırımlarımızı artırmaya karar verdik” denilirek, Rossiya Segodnya, RT ve ilintili diğer oluşumların etki operasyonları nedeniyle uygulamalarından global olarak kaldırıldığı duyuruldu. Rusya, Meta’nın bazı Rusya devlet medya kuruluşlarını platformlarından kaldırmasıyla kendi itibarını zedelediğini ve Meta’nın hamlesinin şirketle ilişkilerini düzeltmesini zorlaştırdığını söyledi.

Çip devi Intel'den Almanya'daki tesisleri için erteleme kararı | Teknoloji Haberleri

Intel, Almanya’da çip üretim tesisleri inşaatını erteledi Intel CEO’su Pat Gelsinger, çalışanlarına gönderdiği bir notta, Magdeburg’daki 30 milyar euroluk çip fabrikasının inşaatının başlamasının erteleneceğini ve beklenen talebe bağlı olarak inşaatta yaklaşık iki yıllık bir gecikme olacağını belirtti. Intel 2023’te, yarı iletkenlerin AR-GE ve imalatı konusunda Avrupa Birliği (AB) sınırları içinde 80 milyar euroluk yatırım planının bir parçası olarak, Doğu Almanya’daki Magdeburg kentinde yarı iletken üretim tesisleri için 30 milyar euroluk yatırım yapacağını açıklamıştı. Intel, Magdeburg’da planladığı üretim tesisi için Alman hükümeti ile 10 milyar euro teşvik için bir niyet mektubu imzalamıştı. AB Komisyonu’nun bu konudaki onayı beklenirken, fabrika için temel atma töreni bu yıl için planlanmıştı. Almanya’daki yeni tesislerin Avrupa Komisyonu’nun Alman hükümetinin teşvik paketini onaylamasından 4-5 yıl sonra faaliyete geçmesi bekleniyordu. Fabrikanın inşaatında 7 bin, fabrika tamamlandığında ise 3 bin kişiye istihdam sağlanacaktı. Intel, Magdeburg fabrikasına başlangıçta 17 milyar euro yatırım yapmayı planlıyordu fakat bu miktarın 30 milyar euro ile neredeyse iki katına çıkmıştı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ODAKLANDIK” - Capital

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.