enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah kahvesi’

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah kahvesi’
16 Eylül 2024
26
A+
A-

Günaydın! Bugün günlerden 16 Eylül Pazartesi.  İyi okumalar…

ŞİRKETLERDEN N’ABER?

Zordaki Intel’e ABD’den yeni teşvik Son dönemde piyasa aktörlerini hayal kırıklığına uğratan finansal sonuçları ve beklentileriyle piyasa değerinin yarısından fazlasını kaybeden Intel’e ABD’de yeni bir can simidi uzatıldı.

Bloomberg’in haberine göre Intel ABD’li yetkililerle bağlayıcı bir anlaşmaya varmasının ardından Pentagon için çip üretmek de dahil olmak üzere 3,5 milyar dolara kadar federal hibe almaya resmen hak kazandı. Secure Enclave adı verilen gizli program, askeri ve istihbarat uygulamaları ile gelişmiş çipler için üretim kurmayı amaçlıyor.

Bloomberg’in haberine göre, Arizona’daki bir üretim tesisi de dahil olmak üzere birden fazla eyaleti kapsıyor. Kaynaklar fonun önümüzdeki hafta içinde açıklanabileceğini söyledi. Bu fon, ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD çip üretimini canlandırmak ve Asya’ya bağımlılığı azaltmak için 2022’de imzaladığı bir yasa olan Çipler ve Bilim Yasası kapsamında Intel’in Mart ayında aldığı 8,5 milyar dolarlık hibe ve 11 milyar dolarlık krediye eklenecek.

ABD’de TV yayıncılığında dev imza Walt Disney Co. ve DirecTV, milyonlarca izleyicisinin ESPN ve ABC gibi kanallara erişimini yeniden sağlamasına olanak tanıyan yeni bir anlaşmaya vardı. Şirketler yaptıkları ortak açıklamada, DirecTV’nin kanalları taşımak için “piyasa bazlı ücretler” ödemeyi kabul ettiğini belirtti.

Uydu-TV sağlayıcısı spor, eğlence ve çocuk programları takipçileri için daha dar kanal paketleri sunma hakkını kazandı. DirecTV ayrıca ESPN’in yeni bir online versiyonunu da önümüzdeki yıl yayına girdikten sonra abonelerine hiçbir ek ücret ödemeden sunabilecek. Disney’in sahip olduğu kanallar, iki şirketin yeni bir dağıtım anlaşması üzerinde uzlaşamaması üzerine 1 Eylül’de yaklaşık 11 milyon DirecTV abonesi için karartılmıştı. Uydu-TV operatörü, programları izleseler de izlemeseler de abonelerin büyük bir kısmı için ödeme yapmasını gerektiren sözleşme şartlarından kurtulmak ve daha küçük, daha ucuz kanal paketleri sunabilmek istiyordu.

Soli Özel: ABD'de ciddi milisleşme vardır, hepsi de sağcıdır | Independent Türkçe

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.