enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya sığınmacılara aylık ödeneği 50 euro ile sınırlıyor

Almanya sığınmacılara aylık ödeneği 50 euro ile sınırlıyor
21 Haziran 2024
12
A+
A-

Almanya’da eyalet başbakanları sığınmacılara en fazla 50 euro nakit ödeme yapılması konusunda anlaştı.

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’n DW kaynaklı haberine göre,Almanya’da eyalet başbakanları sığınmacılara, adlarına düzenlenecek ödeme kartları aracılığıyla ayda en fazla 50 euro nakit ödeme yapılması konusunda anlaştı.

Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein, Berlin’de düzenlenen Eyalet Başbakanları Konferansı’nın ardından yaptığı açıklamada, 16 eyalet başbakanının söz konusu nakit ödeme sınırı üzerinde mutabakata vardığını aktardı. Rhein, eyaletlerin bu konuda hemfikir olmasının “çok önemli bir işaret” olduğunu sözlerine ekledi.

Alman haber ajansı dpa’nın katılımcılardan aldığı bilgilere göre eyalet başbakanları, federal hükümetten “iltica prosedürlerinin transit ve üçüncü ülkelere kaydırılmasına yönelik somut modeller geliştirmesini ve özellikle de AB mevzuatı ve ulusal iltica hukukunda gerekli değişiklikleri ele almasını” talep eden göç konulu bir belge üzerinde de anlaştı.

Hessen Başbakanı Boris Rhein  ve Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil istişarelerin ardından düzenlenen basın toplantısında anlaşmayı doğruladı. Özellikle Avrupa Birliği’nin (AB) önde gelen ülkeleri, İtalya’nın Arnavutluk ile imzaladığına benzer, iltica sürecinin yurt dışında tamamlanmasını öngören üçüncü ülke düzenlemesinde ısrar ediyor.

Ancak İçişleri Bakanı Nancy Faeser söz konusu uygulamaya temkinli yaklaşıyor. Perşembe günü Potsdam’da düzenlenen Federal ve Eyalet İçişleri Bakanları Konferansı çerçevesinde yaptığı açıklamada Faeser, söz konusu uygulamanın “bir yapı taşı” olabileceğini ancak Almanya’daki göç durumunu temelden değiştirmeyeceğini söyledi.

Faeser daha sonra eyalet liderleri ve Başbakan Scholz arasındaki istişarelere katılarak burada üçüncü ülke düzenlemelerine ilişkin aylar süren bir uzman incelemesinin sonuçlarını da sunacak.

Başbakanlar bugünkü istişarelerin ardından Başbakan Olaf Scholz ile görüşerek, taleplerini aktaracaklar.

Ek kaynaklar* AFP, dpa 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.