enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’dan (İHH) haberler!

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’dan (İHH) haberler!
1 Haziran 2024
36
A+
A-

* Yaratılanlar içerisinde en üstün gördüğü insanın can, inanç, akıl, mal ve nesil emniyetinin korunmasının en doğal ve olmazsa olmaz hak olduğunu bilerek ve gözeterek faaliyetlerini gerçekleştiren İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’dan (İHH).

* Nerede olursa olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın bu hakkı ihlal edenlere karşı haklının yanında mücadelele yürütüyor.

* UHA Haber Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa SALMAN, İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’dan (İHH) bir haber demeti derledi.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa SALMAN’ın derlediği haber demeti:

*** Savaş, siyasi kriz, kıtlık, doğal afet ve benzeri olaylardan en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor. Eşini kaybeden kadınlar ve ebeveynini kaybeden çocuklar, ciddi psikolojik travmalar yaşıyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı olarak ihtiyaç sahiplerinin temel gereksinimlerini karşılamanın yanı sıra onlara psikolojik destek de sağlıyoruz. Bu sayede yaşamlarını daha mutlu bir şekilde sürdürebiliyorlar.

Şimdi, Irak’ta yaşayan 200 anne ve çocuğa sosyal ve psikolojik destek sağlanıyor. 6 ay boyunca seanslara katılım sağlayacak kadın ve çocuklar sağlığına kavuşarak sosyal hayata dahil olabilecekler.

Gelin, onları yalnız bırakmayalım.

Bu kampanyaya bankadan bağış yapmak isterseniz açıklama kısmına 20223 yazmanız yeterli.

*** Birçok Afrika ülkesinde olduğu gibi Burundi’de de engelli çocuklar yeterli imkana sahip değil. Çoğu çocuk eğitim alamıyor, ciddi beslenme sorunları ve hastalıklar yaşıyor.

Bu sebeple Afrika’da çeşitli projeler yapıyoruz. Projelerimizin temel amacı Afrikalı engelli çocukları gözetmek ve daha iyi eğitim almalarını sağlamak. Bunlardan biri de Burundi’de kurduğumuz IQRA İşitme Engelli Eğitim Merkezi’nde gerçekleşiyor. Merkezde yetim ya da aileleri tarafından bakılamayan çoğu işitme engelli 50 çocuk barınıyor. Şimdi sayenizde güvendeler. Ancak daha iyi eğitim almaları ve geçmişte yaşadıkları hastalıklardan kurtulmaları gerekiyor.

IQRA İşitme Engelliler Eğitim Merkezi’ne destek olarak çocukların daha iyi eğitim almasına ve sağlıklarına kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Afrika’daki binlerce engelli çocuk sizi bekliyor.

Bu projeye bankadan bağış yapmak isterseniz açıklama kısmına 17803 yazmanız yeterli.

*** Suriye’de yıllardır devam eden savaştan camiler de etkilendi. İnsanların ibadet edebileceği yerler tahrip edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) olarak Azez ilçesinde bulunan Uluslararası Şam Üniversitesi kampüsüne bir cami ve külliye inşa ediliyor. Bu sayede hem bölge halkı bir araya gelerek ibadet edebilecek hem üniversitenin sınıf ve kütüphane ihtiyacı karşılanacak.

azez-cami-2.jpg

Proje tamamlandığında cami ve külliye bu şekilde gözükecek.

Cami ve külliye projelerine destek olarak maddi imkansızlıklar nedeniyle sıkıntı çeken insanlara uygun ibadet mekanları yapılmasına; kriz bölgelerinde olumsuzlukların giderilmesine ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olabilirsiniz.

Bu projeye bankadan bağış yapmak isterseniz açıklama kısmına 14101 yazmanız yeterli.

*** Doğuştan gelen işitme kaybı, çocukların konuşmasını geciktiriyor veya tamamen engelliyor.

Tanısı konulamayan veya geç tanı konulan işitme kaybı çocuğun dil, sosyal, duygusal, bilişsel ve akademik gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Bunlara bağlı olarak ise genel hayat kalitesi yetişkin yaşlarda istenen düzeye ulaşamıyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) gerçekleştirdiği proje ile savaşın sağlık altyapısını tahrip ettiği Suriye’de yüzlerce çocuğa neonatal işitme taraması yaparak erken tanı konulmasını amaçlıyor.

Gelin, bir çocuğun hayatını birlikte değiştirelim.

Bu kampanyaya bankadan bağış yapmak isterseniz açıklama kısmına 19929 yazmanız yeterli.

*** Engelli Evi’ne Destek Ol!

Şartlar oldukça zor ama Ayşe’nin yüzü hep gülüyor. En çok zorlandığı şeyi soruyorum. Çamaşırları yıkamak çok zor diyor. Çocukların çoğu yürüyemediği için sürünüyor, elbiseleri çok çabuk kirleniyormuş. Haftanın iki günü çamaşır yıkamaktan yorulduğunu söylüyor. Bu zorluklara rağmen çocuklarla oyun oynamayı çok sevdiğini de ekliyor.

Mustafa Olgun / Sierra Leone

sierra-leone3.jpg

Sierra Leone’nin başkenti Freetown’da bulunan engelli evinde Ayşe ve annesi Meryem, 35 engelli çocuğa gönüllü olarak bakıyor. Engellilerin gıda ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’dan (İHH) onlara destek olmak için bir proje hazırlandı.

Engelliler için gıda, temizlik malzemeleri alacağız ve mefruşat malzemelerini yenileyeceğiz. Desteğinizle ulaştıracak yardımlarla 35 kişinin hayatına dokunacağız. Proje sayesinde engelli öğrenciler bu evde daha iyi koşullarda yaşayacaklar.

Bu projeye bankadan bağış yapmak isterseniz açıklama kısmına 20090 yazmanız yeterli.

Mustafa SALMAN, TÜHA Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.