enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atatürk’ün partisi

Atatürk’ün partisi
26 Mayıs 2024
293
A+
A-

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı ve ilim adamı Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Atatürk’ün partisi olmak için her şeyden önce milliyetçi olmak gerekir” dedi.

UHA / İnternational News Agency 

Türk birliği için çalışmak - Prof. Dr. Ahmet Bican ERCİLASUN -  www.tarihistan.orgProf. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, kaleme aldığı “Atatürk’ün partisi” başlıklı yazısında, İlker Başbuğ’un son kitabında belirttiği gibi Atatürk’ün, “Biz Türk milliyetçisiyiz.” dediğinin altını çiziyor.

Başbuğ’un kitabında Atatürk’ün milliyetçiliğiyle ilgili birçok alıntı ve örnek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Aslında bunlar Atatürk’ün milliyetçilikle ilgili söylem ve eylemlerinin çok az bir kısmını oluşturur” diyor.

Atatürk bütün ömrünü, Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak, Türk milletini korumak ve yükseltmek uğrunda harcamıştır. Söylev ve demeçlerinde en çok kullandığı kavramlar da Türk, Türk milleti / ulusu, Türklük, millet, milliyet kavramlarıdır.

Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Bütün bunlar açık bir şekilde göstermektedir ki Atatürk'ün CHP 4. Kurultayı açılış konuşması - VikikaynakAtatürk’ün partisi olmak için her şeyden önce ve mutlaka Türk milliyetçisi olmak gerekir. Evet, CHP, Atatürk’ün kurduğu partidir ve yöneticileri bununla ne kadar övünse azdır. Ancak Atatürk’ün temel yolunu bir yana bırakıp “Atatürk’ün partisi” diye övünmenin bir anlamı yoktur” diyor.

Atatürk’ün kurduğu parti olarak Türk milliyetçiliğine en çok sahip çıkması gereken partinin CHP olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, Ülkenin ve milletin adıyla, bütünlüğüyle sorunları olan grup ve partilerle iş birliği yapmanın Türk milliyetçiliği ile bağdaşmadığının da açık olduğunu dile getirdi.

“CHP kendine yani Atatürk’e gelmeli, bölücü unsurlara karşı tavrını açık bir şekilde ortaya koymalıdır” diyen Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Aksi takdirde emanet olarak verilen bir tek oy bu partide kalmaz” değerlendirmesinde bulunuyor.

muasır medeniyet, asri, asrilik.

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Atatürk’ün partisi” başlıklı yazısını şöyle noktalıyor:

“Aslında muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak ülküsü de milleti yükseltmek içindir. Milliyetçilik ve çağdaşlık kavramları, laiklik, halkçılık, inkılapçılık, cumhuriyetçilik, devletçilik ilkelerinin tamamını içerir. Bütün bunları sahiplenen bir parti, bu ilkelere karşı olan hiçbir grup ve parti ile iş birliği yapamaz, yapmamalıdır.”

***

Ahmet B. ERCİLASUN

Yazar, ilim adamı. 1943’de İzmir doğdu. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi (1967). Aynı yıl Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’ne Türk Dili asistanı olarak girdi. Kars İli Ağızları-Ses Bilgisi adlı teziyle “doktor” unvanını aldı (1971). 1971’de Hacettepe Üniversitesi’ne, 1983’te Gazi Üniversitesi’ne geçti. 1979’da doçentliğe, 1986’da profesörlüğe yükseldi. Gazi Üniversite Basın-Yayın Yüksek Okulu Müdürlüğü (1986-1991), Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanlığı, Türk Dil Kurumu Başkanlığı yaptı. Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü’nün genel sekreterliğini yürüttü. Ahmet Bican Ercilasun, Türk dili, edebiyatı, Türk lehçe ve şiveleri konusunda eserler verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.