enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:43 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
09:05 Gıda sevkiyatı kadar temiz su temini de acil!
00:59 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
00:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
00:40 Putin, Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.
00:33 İçmeler Marmaris’in ve Dilek Yarımadası’nın adını parlatan o sakin mavi, dalgası nazik kumu ince günü uzatan bir huzur.
00:30 Ukrayna’ya karşı ‘demiryolu savaşı’ başlatan Rusya, demiryolu hatlarına saldırılarını yoğunlaştırdı…
00:25 Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, flüt sanatçısı Aslıhan And ile evlendi.
00:04 Trump’ın Ortadoğu barış girişimi İran’ı ikiye böldü
00:03 Kuzey Kıbrıs’ta kritik seçim: İki devlet mi, federasyon mu?
00:50 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun 15’inci toplantısında, kadın ve gençlerden oluşan STK’ların temsilcileri dinlendi…
00:46 Beş soruda Eurofighter’lar hakkında bilmeniz gerekenler
00:38 Türk Devletleri Teşkilatı Gebele Zirvesi: Dikkat Çeken Noktalar
00:37 (AFAD) koordinasyonundaki Gazze için insani yardım malzemesi taşıyan 17. “İyilik Gemisi” Mısır’ın El-Ariş Limanı’na yaklaştı.
00:32 Almanya Dışişleri Bakanı neden Türkiye’ye geliyor?
00:30 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 5G yetkilendirme ihalesinin ardından konuştu…
00:29 Etiyopya’nın Tartışmalı Barajı ( GERD) tamamladı. Şimdi ne olacak ?
00:25 Sağlık Bakanlığı’nın ‘Tütün Bağımlılığı ve Tedavi Birimleri Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:24 Mansur Yavaş neden iktidarın hedefinde?
00:19 Büyük Rönesans Barajı’nın açılışı ve Mısır ile Etiyopya arasında karşılıklı çıkar arayışı: Etiyopya Barajı artık bir gerçeğe dönüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ticaret Bakanı Bolat, “Türkiye -Tanzanya arasındaki ticaret hacmiyle ‘yıllık 1 milyar dolar’ hedefini belirledik”

Ticaret Bakanı Bolat, “Türkiye -Tanzanya arasındaki ticaret hacmiyle ‘yıllık 1 milyar dolar’ hedefini belirledik”
21 Nisan 2024
25
A+
A-

Türkiye -Tanzanya İş Forumu’na katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Tanzanya arasında geçen yıl itibarıyla 350 milyon dolar olan karşılıklı ticarette 1 milyar dolar hedefini yakalama konusunda iki ülkenin de birbirine sunduğu çok önemli fırsatların bulunduğunun altını çizdi.

UHA / İnternational News Agency

Ömer Bolat kimdir? Ticaret Bakanı Ömer Bolat kaç yaşında, hangi görevlerde  bulundu? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ‘Türkiye Tanzanya İş Forumukonusunda UHA Haber’den Gazeteci Veysel KAVRAYAN‘a yaptığı açıklamada, forum ve yuvarlak masa toplantılarının Türkiye-Tanzanya ilişkileri açısından tarihi bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Tanzanyalı yetkililerle Ankara’da ve İstanbul’da gerçekleştirilen görüşmelere işaret eden Bolat, iki tarafın da oluşacak fırsatları değerlendireceğini söyledi.

Bolat, Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan’ın iki ülke arasındaki ticaret hacmiyle ilgili olarak ‘yıllık 1 milyar dolar‘ hedefini belirlediklerini ve kendilerine talimat verdiklerini dile getirdi.

Bolat, geçen yıl itibarıyla 350 milyon dolar olan karşılıklı ticarette 1 milyar dolar hedefini yakalama konusunda iki ülkenin de birbirine sunduğu çok önemli fırsatlar bulunduğunu belirterek, özellikle tarım sektöründe, tarım makinaları ve ekipmanlarının ve bunun yanında sanayi ürünleri, demir, çelik ve tekstil, giyim, ilaç sektörünün büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

“Tanzanya tarafının da başta altın, elmas, kömür, kaju gibi yemişler, pamuk gibi bizlere tedarik edebilecekleri çok önemli tarımsal ürünler, madencilik ürünleri var” diyen Bakan Ömer Bolat, şunları söyledi:

“Değerli meslektaşım Tanzanya Sanayi ve Ticaret Bakanı Ashatu Kijaji ile yaptığımız görüşmelerde hem karşılıklı ticareti artırmak hem de Türkiye’nin sanayideki güçlü birikiminin Tanzanya’ya yatırım olarak gelmesi ve Tanzanya’daki tarımsal ürünler ve madencilik ürünlerinin imalat sanayine doğru proses edilerek katma değerli ürünlerin üretiminin Tanzanya’da yapılması ve dünyaya ihracı noktasında talepleri ve davetleri oldu. Türk iş dünyası bu daveti, bu fırsatları mutlaka değerlendirecektir.”

Bakan Bolat, Darüsselam Uluslararası Fuarı’na da davet olduğunu, güçlü bir iş insanları topluluğuyla fuara katılma planını değerlendirdiklerini söyledi.

– “Müteahhitlik hizmetleri noktasında Tanzanya çok önemli fırsatlar sunuyor”

Bolat, “İki ülke arasında Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması noktasında da biz meslektaşımla kararlaştırdık, maliye bakanlarımıza iki taraf olarak arzuda bulunacağız ve onların anlaşmayı bir an önce gerçekleştirmeleri noktasında görüşeceğiz.” dedi.

İki ülkenin birbiri için barındırdığı fırsatlara da dikkati çeken Bolat, müteahhitlik hizmetleri noktasında Tanzanya’nın çok önemli fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Ticaret Bakanı  Ömer Bolat, “Afrika kıtasının tamamında Türk müteahhitlik hizmetleri için üçüncü büyük pazar imkanları sunan, projeler sunan bir ülke olarak Tanzanya önem taşıyor. Şu ana kadar 6,4 milyar dolarlık 14 projeyi üstlenen Türk müteahhitlik firmalarını yürekten tebrik ediyoruz. Güçlü, kaliteli ve zamanında yaptıkları teslimatla dünyada haklı bir üne sahip olan ve dünyada ikinci sırada bulunan Türk müteahhitlik firmalarımız, Afrika’da üçüncü büyük ülke olan Tanzanya’da yeni projeler de üstleneceklerdir.” diye konuştu.

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.