enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Fidan’dan Brüksel’de diplomasi trafiği

Bakan Fidan’dan Brüksel’de diplomasi trafiği
4 Nisan 2024
12
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için Brüksel’de ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

* Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Fidan’ın gündeminde, NATO’nun terörizmle ortak mücadele etmesi gerektiği vurgusu var.

UHA / İnternational News Agency

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları Brüksel’de toplandı.

Dışişleri bakanları, Temmuzda yapılacak zirvenin hazırlıkları ile Ukrayna’ya yardımın sürdürülebilir hale getirilmesi ve artırılması için bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ilk oturumuna katıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, toplantı marjında İngiliz mevkidaşı David Cameron ile görüştü. Görüşmede, Gazze’deki son gelişmeler ele alındı. Filistin devletinin tanınmasının önemine vurgu yapıldı.

Savunma Sanayii alanındaki iş birliği konularının da ele alındığı görüşmede, Ukrayna’daki savaşla ilgili son durum değerlendirildi.

Bakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği

Bakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis ile de bir araya geldi. İkili ve bölgesel konular görüşüldü.

Bakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye’ye yapacağı ziyaretin hazırlıkları ele alındı.

Finlandiya ile Gazze’deki son durum değerlendirildi

Dışişleri Bakanı Fidan’ın, Finlandiyalı mevkidaşı Elina Valtonen ile görüşmesinde Türkiye-Finlandiya-İsveç Üçlü Mutabakat Muhtırasının uygulanması başta olmak üzere, terörizmle mücadele ve güvenlik alanında işbirliği konuları ele alındı.

Bakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Fidan’ın gündeminde, NATO’nun terörizmle ortak mücadele etmesi gerektiği vurgusu da var.

Fidan’ın, muhataplarına, bazı NATO üyelerinin PKK/PYD/YPG terör örgütüyle ortaklık ilişkisine girmesinin kabul edilemez olduğunu da hatırlatması bekleniyor.

Müttefiklerin birbirlerine savunma sanayii alanında yaptırım ve kısıtlama uygulamasının ittifak ruhuna aykırı olduğunu dile getirmesi de öngörülüyor.

Güney Kore ile işbirliği konuları görüşüldü

Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul ile gerçekleşen görüşmede de Asya-Pasifik bölgesindeki gelişmeler ve Kore Yarımadası’ndaki durum ele alındı.

Fidan ve Cho, Temmuz 2023’te imzalanan “Dinamik Türkiye-Kore İlişkileri İçin Yol Haritası” temelinde ikili işbirliği konularını görüşerek, özellikle savunma sanayisi, ekonomi ve enerji alanlarını ele aldı.

Bakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği

Bakan Fidan, ayrıca, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile de bir araya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.