enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
00:48 TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’den Alaska Zirvesi değerlendirmesi…
00:41 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
00:24 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
00:21 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’nin arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
00:10 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
00:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
18:04 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
17:41 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi ve gelişmeler!
08:45 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
00:43 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
00:40 Ahıska Türkleri!
00:22 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
22:58 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:45 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
22:19 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
22:02 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
21:40 ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünya Saati ile geleceğe zaman kazandırdık

Dünya Saati ile geleceğe zaman kazandırdık
26 Mart 2024
14
A+
A-

Dünyanın en büyük çevre hareketi Dünya Saati, bu yıl 23 Mart tarihinde “Dünya için bir Saatini Ver” çağrısı ve bu çağrıya hizmet eden etkinlikler eşliğinde büyük bir katılımla gerçekleşti.

UHA / İnternational News Agency

Dünya Saati ile geleceğe zaman kazandırdık

logo‘dan Beyza SEYHAN, kaleme aldığı “Dünya Saati ile geleceğe zaman kazandırdık” başlıklı yazısında, WWF’in iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için 2007’den bu yana sürdürdüğü küresel etkinlik Dünya Saati’nin, bu yıl geçtiğimi 23 Mart Cumartesi günü “Dünya için bir Saatini Ver” çağrısıyla düzenlendiğini açıkladı.

Beyza SEYHAN, 190’dan fazla ülkede milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında, anıtlar ve kurumların 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını kapatırken bireysel ve kurumsal katılımcıların da dunyasaati.org adresinden seçtikleri etkinlikler ile dünya için bir saatlerini ayırarak dahil olduklarını ifade etti.

SEYHAN, Ülkemizde WWF-Türkiye’nin öncülük ettiği Dünya Saati kapsamında 23 Mart Cumartesi günü Müze Gazhane‘de, “Dünya için bir Saatini Ver; Geleceğe Zaman Kazandır” çağrısı altında çok sayıda etkinlik de düzenlendiğini söyledi.

Alışkanlık Değişikliği ile Dünyamızı Kurtarabiliriz! - Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

“Ülkemizde WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülük ettiği ve her yıl Mart ayında küresel katılımla düzenlenen Dünya Saati bu yıl 23 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi” diyen Beyza SEYHAN, bu yıl Edirne’de Selimiye Camii, Eski Cami, 3 Şerefeli Cami, İstanbul’da Galatasaray Rams Park Stadyumu, Salt Galata ve Salt Beyoğlu, İstanbul Modern, Müze Gazhane, Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi, Çanakkale’de Truva Atı ve Saat Kulesi gibi aralarında anıtların, kurumların, statların ve evlerin bulunduğu pek çok yerin ışıklarının bir saatliğine kapatıldığını belirtti.

Panasonic Electric Works Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen Dünya Saati‘ne bu sene bireylerin de dunyasaati.org  adresinden seçtikleri etkinlikler ile katılım gösterdiklerini dile getiren SEYHAN, 23 Mart 20.30’a dek diledikleri gün ve saatte birer saatlerini ayırarak dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanla birlikte gezegenin geleceğine zaman kazandırdıklarını açıkladı.

23 Mart’ta Gezegenimizin Geleceği için Müze Gazhane’de Buluşma  

Beyza SEYHAN, yazısında şunları aktardı:

“WWF-Türkiye bu sene Dünya Saati etkinliklerine ek olarak, 23 Mart Cumartesi günü Müze Gazhane‘de “Dünya için bir Saatini Ver; Geleceğe Zaman Kazandır” temalı etkinliklere de ev sahipliği yaptı. İBB Yaban İstanbul’un Yaban Hayatını Öğreniyorum atölyesi ile başlayan program kapsamında Popapella Pop Korosu Dinletisi, İstanbul’un yaban hayatı, göçmen kuşları, yunusları, köpek balıkları, ağaçları gibi başlıklardaki sunumların yanı sıra çocuklar için boyama etkinlikleri, Merve Erkol ile ekbeni! Tohumlu Kâğıt Atölyesi, Korhan Başaran – Company Rau Dans Performansı gibi etkinlikler ile tüm ziyaretçilere keyifli anlar yaşatılarak konuya dair farkındalık yaratıldı.”

Dünya için bir Saatini Ver; Geleceğe Zaman Kazandır

Dünya Saati, milyonlarca insanı birleştirerek geleceğimize ışık oluyor

WWF-Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula Müze Gazhane’de gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada; “Geçtiğimiz yıl deprem felaketi sonrası bir aradaydık. Kayıplarımıza adadığımız ve afetlere dirençli bir gelecek için ortaya koyduğumuz Yeşil İyileşme çağrımız hala geçerli. Bugün dünyanın 190 ülkesi ile birlikteyiz. İklim krizine dikkat çekmek ve en büyük müttefikimizin doğa olduğunu hatırlamak için çok büyük bir kalabalığın parçasıyız. Dünyayı yok eden kötülüğü yok edemeyiz ama iyiliği çoğaltabiliriz. Biz insanoğlu olarak birçok şey olabiliriz ama zayıf ya da aptal değiliz. Bugün eğer buradan başlayabilirsek doğa kayıplarına son verebiliriz. Saat saat alışkanlık değiştirerek dünyayı kurtarabiliriz ” dedi.

95 cm'den İstanbul: "İstanbul'u oynanabilir şehir yapacağız"

Etkinlik kapsamında söz alan İBB Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin ise şu görüşlerini dile getirdi: “Dört buçuk yıl önce bu işe soyunduğumuz zaman çok heyecanlıydık. Bu kapsamda WWF-Türkiye’ye çok teşekkür etmek istiyorum. Onlarla birlikte yolumuz daha da kolaylaştı. Birçok konuda onların tecrübelerinden yararlandık ve bugüne kadar birlikte çok güzel işler başardık. Yaban İstanbul, İBB’nin kent ekosistemlerini korumak, geliştirmek ve yaban hayatını desteklemek misyonuyla yola çıktı. Yaban İstanbul olarak insan ayak izini azaltarak doğanın kendi başına çaresine bakmasına ve doğal süreçleri işletmesine izin vererek zarar görmüş ekosistemleri onarmasını ve bozulmuş peyzaj alanlarını eski haline getirilmesini sağlıyoruz. Bu şekilde daha fazla biyoçeşitliliğe sahip alanlar yaratmanın mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.