enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SOHR: Esed’in fotoğrafını karalayan 9 yaşındaki bir çocuk dövüldü ve gözaltına alındı

SOHR: Esed’in fotoğrafını karalayan 9 yaşındaki bir çocuk dövüldü ve gözaltına alındı
11 Mart 2024
30
A+
A-

Suriye rejimine bağlı güvenlik güçleri, Humus’un batı kırsalındaki Marc el-Kata köyünde, Devlet Başkanı Beşşar Esed’in ‘fotoğrafını karaladığı’ suçlamasıyla, dördüncü sınıfta okuyan dokuz yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberine göre, Suriye rejimine bağlı güvenlik güçleri, Humus’un batı kırsalındaki Marc el-Kata köyünde, Devlet Başkanı Beşşar Esed’in ‘fotoğrafını karaladığı’ suçlamasıyla, dördüncü sınıfta okuyan dokuz yaşındaki bir çocuğu gözaltına aldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), okul müdürünün, Esed’in sosyal bilgiler kitabında bulunan fotoğrafını karalayan çocuğa saldırıp dövdüğünü bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Suriye medyasından aktardığı habere göre olay geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelirken, şu ana kadar çocuğun akıbeti bilinmiyor.

Olayla ilgili Suriye güvenlik güçlerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman bugün yaptığı açıklamada, “Dokuz yaşındaki bir çocuk, sırf ders kitaplarından birinde bulunan Esed fotoğrafını karaladı diye dövülüp gözaltına alınmamalı. Okul müdürü olayla ilgilenmek yerine işkence yaptı ve güvenliğe başvurarak çocuğun gözaltına alınmasını sağladı” dedi.

Abdurrahman, “Geçen yıl işkence sonucu ölen 53 çocuk gibi bu çocuğun akıbetinin de gözaltı ve işkence altında ölmek olmasından korkuyoruz. 2011 yılında Dera’daki çocukların gözaltına alındığı döneme döndük. Çocuğun ailesinin, serbest bırakılması için itirazda bulunması gerekiyor” diye ekledi.

Şubat 2011’de, Dera’daki çocuklar, Tunus ve Mısır’daki ayaklanmalara atıfta bulunarak, bir okulun duvarına ‘Sıra sende doktor’ (Esed göz doktoru) yazdı.

Bu çocuklar daha sonra okul müdürünün şikayeti üzerine gözaltına alındı ve gözaltı operasyonları aynı ayın 26’sına kadar devam etti.

Suriye’deki savaş, Şam’ın hükümet karşıtı protestoları bastırmasının ardından Mart 2011’de patlak vermesinden bu yana yarım milyondan fazla insanın hayatına mal oldu ve milyonlarca insanı yerinden etti. (Şarkul Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.