enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
00:21 Türkiye’nin yerli ve milli otomobil hayalini gerçekleştiren Togg, Avrupa’da ilk teslimatlarına başladı…
00:20 TRT Genel Müdürü Sobacı: Türkiye, denklemleri değiştiren bir aktör oldu
00:16 Yurt genelinde sıcaklıklar artacak
00:16 112 Acil Çağrı Merkezlerine 10 Ekim 2024-10 Ekim 2025 tarihleri arasında 96 milyon 919 bin 400 başvuru yapıldı…
00:13 PFDK’dan 149 hakeme “bahis oynama” gerekçesiyle men cezası
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’üne tutuklama talebi…
00:05 Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çöken 7 katlı apartmanın yakınındaki bir bina daha tedbiren boşaltıldı…
00:02 Eski ehliyetlerini 1 milyon 799 bin 172 kişi yenileme işlemini yapmadı…
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bir yiğit insan: Antonio GUTERRES!

Bir yiğit insan: Antonio GUTERRES!
14 Kasım 2023
13
A+
A-

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın köşe yazarı Eğitimci-Yazar İsmail ÖZCAN, “Bir yiğit insan: Antonio GUTERRES!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

UHA / İnternational News Agency

Eğitimci-Yazar İsmail ÖZCAN, “Bir yiğit Fotoğraf açıklaması yok.insan: Antonio GUTERRES!” başlıklı yazısının detayı şöyle:
BM Genel Sekreteri Antonio Gueterres, ABD’nin ve Avrupalı devletlerin insanlık dışı kör bir inatla desteklediği İsrail’in Gazze’deki zulmüne/katliamına/soykırımına en cesur itirazı yükselten, İsrail zulmünü her zeminde/her ortamda eleştiren bir insan olarak çıktı dünyanın karşısına.
Amerika Birleşik Devletlerinin ve İngiltere, Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin İsrail saldırılarına kayıtsız şartsız destek verdiği; İsrail karşıtı yayınlara, gösterilere yasaklar/engeller koyduğu bir süreçte Antonio Guterres, BM Genel Sekreteri olarak BM kürsüsünden HAMAS bağlamında Filistinlilerin yarım yüzyıllık mağduriyetini, İsrail’in saldırganlığını ve zulüm ve katliamlarını kınamış ve eleştirmiştir.
İsrail zulmüne, katliamına karşı olduğu halde güçlülerin hedefi olmamak için bir köşeye sinen yetki ve unvan sahibi birçok insanın bulunduğu bir dünyada Guterres’in çıkışı gerçekten takdire, tebrike, alkışa şayandır.
21. yüzyılda gerçek insanlığın ulaştığı en yüksek insanî değer şu cümlede özetlenmiştir:
Mazluma kimliği sorulmaz!” Ne yazık ki mazlum Ukraynalı, Beyaz, Hıristiyan olmayıp Filistinli, Müslüman, Arap olunca kimliği sorgulandı. Gördüğü zulüm görmezden gelindi. Daha da kötüsü o zulme taraf olundu. Cemil Meriç’in “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur” sözünün bile ifadeden aciz kaldığı zulme taraf olma cinayeti işlendi.
İşte bu yüzden Amerikalıların ve Avrupalıların, yani bütün Batılıların hep kendilerine ait olarak gördükleri, yani Avrupa değerleri olarak sundukları eşitlik, özgürlük, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları konusunda; HAMAS-İsrail çatışmasından sonraki politikaları sebebiyle en küçük bir tutarlılıkları kalmamıştır. Çünkü söz konusu bu değerleri İsrail’in masum Gazze halkına uyguladığı zulme/vahşete verdikleri destek sebebiyle elden çıkarmışlardır. Batılı liderlerin ve politikacıların Gazze’de yaşananlar karşısındaki ikiyüzlülüğünün, tutarsızlığının, kendini inkârın, çifte standardın sınırı yoktur.
Birkaç örnek:
1- Rusya-Ukrayna savaşında İsrail’in Gazze’de yaptığı vahşet ve katliamın milyonda biri bile yaşanmamışken Ukraynalıları koruma adına ayağa kalkan, insan haklarından, vicdandan bahseden Batılı politikacılar ve liderler, Gazze’de çocukların, kadınların, sayısız masum insanın göklere ağan feryadını duymazdan geldiler.
2-Gerek Rusya-Ukrayna savaşında gerekse başka savaşlarda öldürülen gazeteciler için en ağır tepkileri koyan, toplumların haber alma özgürlüğünün engellendiğini söyleyen Batılı ülke liderleri ve politikacıları, İsrail’in Gazze saldırıları sırasında 20’den fazla gazeteci öldürüldüğü halde hiçbir tepki ortaya koymadılar, sadece suspus oldular.
3-Avrupayı her fırsatta düşünce ve ifade özgürlüğünün vatanı olarak ilan ettikleri halde İsrail’in üç haftadan beri Gazze’deki çocuklara, kadınlara, sivillere, tüm masumlara yaşattığı cehennemi eleştirenlere zerre hoşgörü göstermediler. Fransa ve Almanya, ülkelerinin kulüplerinde oynayan Müslüman futbolcuları Gazze’deki İsrail zulmünü kınayan mesaj paylaştılar diye onları oynadıkları kulüplerden atma kararını gündemlerine aldılar.
4- Çevreci bir aktivist olarak tüm dünyada adını duyuran, birçok ülkede ders kitaplarına giren İsveçli Greta Thunberg, Filistin’e destek açıkladı diye İsrail’de ders kitaplarından çıkarıldı, ama bu Batılıların düşünce özgürlüğü hassasiyetlerine hiç halel getirmedi.
5-Avrupa’nın en medeni ülkesi diye bilinen İsviçre, Türk piyano sanatçısı Fazıl Say’ın ülkesinde vereceği dört konseri sanatçının Filistinlilere insani destek veren mesajları sebebiyle iptal etti.
Amerika’nın ve Avrupa’nın; İsrail’in son Gazze vahşet ve katliamı karşısındaki tutumları sebebiyle insanlık, vicdan, dürüstlük, namusluluk, tutarlılık gibi değerler adına söyleyebilecek tek bir sözü kalmamıştır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.