enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla ABD’den de kutlama mesajları geldi

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla ABD’den de kutlama mesajları geldi
31 Ekim 2023
35
A+
A-

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla tebrik Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın da Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında yer alan açıklamasında, “Sizler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutlarken Amerikan halkı adına Türkiye halkına en içten tebriklerimi sunuyorum” dedi.

UHA /  İnternational News Agency

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den 'altyapı ve teknolojide Çin'in gerisinde  kalıyoruz' uyarısı | soL haberABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken açıklamasında,  “Bu 100 yıl boyunca Türkiye’nin giderek daha önemli küresel rol oynadığını ve uluslarımız arasındaki dostluğun giderek derinleştiğini gördük.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, “NATO İttifakı’mız bölgesel barış ve güvenliğin temelidir.” ifadesi kullanılan açıklamada, Ukrayna’nın egemenliğini ve demokrasisini desteklemek için Türkiye’nin yaptığı katkıya atıfta bulunularak iki ülke arasında gelişen ticaret ve yatırımların “iki tarafta da istihdam ve ekonomik fırsatlar sağladığı” belirtildi.

ABD ve Türkiye arasında gerçekleşen akademik ve turistik amaçlı ziyaretlerin iki halkı birbirine daha da yakınlaştırdığı, iklim krizine yönelik temiz enerji çözümlerinde, bilim, uzay ve teknoloji alanlarında karşılıklı iş birliğinin, ilerleme için “umut verici yeni yollar ürettiği” vurgulandı.

Blinken’in açıklamasında, “Bu tarihî vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sizlerle kutluyor, halkımıza, bölgemize ve dünyaya fayda sağlayacak bir yüzyıllık dostluk ve ittifakı sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ise X platformundan paylaştığı videoyla “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını anarken iki ulus arasındaki zengin ortaklık tarihini düşünmek ve takdir etmek için duruyoruz.” mesajını verdi.

İki ülkenin bağlarının ve iş birliğinin güçlendiğini belirten Flake, “Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasındaki ortaklığın gelecek yüz yılına bakarken Türk ulusuna tebriklerimi ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e derin saygılarımı sunuyorum.” ifadesine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.