enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, İzmir’de kütüphane temel atma törenine katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, İzmir’de kütüphane temel atma törenine katıldı
29 Eylül 2023
17
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

İzmir’de, Menemen Belediyesince, Esatpaşa Mahallesi’ndeki 5 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek kütüphanenin temeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın katıldığı törenle atıldı.

UHA / İnternational News Agency

Dağ, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde eğitime büyük önem verildiğini vurguladı.

Eğitimin sadece merkezi hükümetin işinin olmadığına, yerel yönetimlerce de desteklenmesi gerektiğine işaret eden Dağ, “Keşke bunu ilimizde de görebilsek. Bu anlamda biz tüm İzmirliler, tüm hemşehrilerimiz bundan ciddi anlamda mutlu olurlar, mesut olurlar. Zaten ‘ben bir şey yapmak istiyorum, insana faydalı olmak istiyorum, bir eser bırakmak istiyorum’ düsturuyla hareket edenler, böyle düşünür. Hareket etmeyenler de daha farklı bir şekilde düşünür.” ifadesini kullandı.

Menemen’in merkezinde inşa edilen kütüphanenin, bölgenin eğitim ve kültür hayatına önemli katkı sağlayacağını dile getiren Dağ, şunları kaydetti:

“24 saat yaşayan bir hayat var burada. Sabah saat 8’de aç, akşam 5’de kapat yok. Gece saat 11’de de gidersiniz onlarca, yüzlerce genç ders çalışıyordur, kitap okuyordur ya da ara vermiştir, kafesinde sohbet ediyordur, muhabbet ediyordur. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, kek ve çorba ücretsiz olarak belediyemizden. İnşallah en kısa zamanda, 2024’ün ilk çeyreğinde, birçok evladımızın yetişeceği, ilerleyeceği bu güzel mekanı hizmete açacağız. Hem buralarda yetişecek evlatlarımız hem de TEKNOFEST’te o heyecanı, o umudu, ümidi yaşayan gençlerimiz, yarınlarda önce insanlık için, sonra ülkemiz için ortaya çıkartacakları yeniliklerle – hangi alanda derseniz deyin – bilişim, ilaç, savunma sanayi, eğitimdi, hukuktu hepsinde, ortaya koyacakları işlerle inşallah hem insanlığa faydalı işler yapacaklar hem de ülkemize faydalı işler yapacaklar.”

TCG Anadolu, Togg ile İHA ve SİHA’ların, yaptıkları yatırımların birer meyvesi olduğunu vurgulayan Dağ, şöyle devam etti:

“Bu mekanların faydasını da yarınlarda bolca göreceğimiz günler, hepimize nasip olacaktır. Biz tohum ekiyoruz, önümüzdeki sene mutlaka netice almak için. Fidan dikiyoruz, 10 yıllar sonra netice almak için ama asıl mesele nesil yetiştirmek için nesil yetiştirmektir. Nesil yetiştirdiğinizde belki yarın netice alamazsınız ama 3, 5, 10 yıl sonra, o neslin ortaya çıkartacağı yenilik ve güzelliklerle çok güzel neticeler aldığınıza şahit olursunuz.”

Kütüphane inşaatını yapan firma yetkilileriyle görüşen Dağ, kütüphanenin şubat ayında tamamlanması sözünü aldı.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da vatandaşlara verdikleri önemi, yaptıkları yatırımlarla göstermeye devam ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Dağ, Kaymakam Fatih Yılmaz ve Belediye Başkan Vekili Pehlivan, hazırlanan stanttaki butonlara basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.