enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sivas’ın 60 günlük suyu kaldı

Sivas’ın 60 günlük suyu kaldı
11 Eylül 2023
30
A+
A-

Sivas’ın içme suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı’na su takviyesi amaçlı isale hattı projesi sürerken; su seviyesi yüzde 12 olan barajda 60 günlük su kaldı.

UHA Haber’in ‘TRT Haber, DHA’ kaynaklı haberine göre, TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriKuraklık nedeniyle Sivas’ın içme suyunu karşılayan 4 Eylül Barajı’nda; 2022’de su seviyesinin düşmesinin ardından kentin su ihtiyacı için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda kent merkezine 54 kilometre uzaklıktaki Hafik ilçesi sınırlarındaki Pusat Özen Barajı’ndan su aktarımı için isale hattı projesi hayata geçirildi.

Projede öncelik olarak 1’inci etapta 14 kilometrelik hat çekilerek, kentin su ihtiyacı kısa süreli çözüldü.

Son zamanlarda yağan yağmurların etkisiyle 4 Eylül Barajı’ndaki su seviyesi de yüzde 12’ye geldi ancak istenilen düzeye ulaşamadı. Kentin su ihtiyacını karşılayan barajda, 60 günlük su kaldı.

Sivas'ın 60 günlük suyu kaldı

“Bu yıl içerisinde bitmiş olacak”

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kentte görev yapan basın mensuplarıyla istişare toplantısı bir araya geldi. Başkan Bilgin, çalışmaların hızla sürdüğünü söyleyerek, Pusat Barajı’ndan 4 Eylül Barajı’na su getirecek hattın çalışmaları, inşallah bu yıl içerisinde bitmiş olacak. Geçen yıl Seyfebeli’ne kadar gelen 38 kilometrelik sulama hattından acil olan, Sivas’ı sıkıntıdan kurtarmak adına 14 kilometrelik hattın yapımı yapıldı. Şu anda Tavra Deresi ve barajdan su kullanıyoruz. Ama projenin devamı inşallah bu yıl içerisinde bitecek. Zaten bu daha önce planlanan bir projedir. Pusat-Özen Barajı yapılırken; yıllık 10 milyon metreküp suyundan Sivas’a içme suyu olarak planlanmış ve o suyun buraya gelmesi noktasında başlayan bir projedir dedi.

Sivas'ın 60 günlük suyu kaldı

“Eylülden sonra su vereceğiz”

4 Eylül Barajı’nda fazla su olmadığını söyleyen Bilgin, Önümüzde 60 günlük bir su var. Şöyle bir algı var. Yağmurlar yağdığı için barajın dolduğu ile ilgili bir algı var. Maalesef 4 Eylül Barajı, o çok yağan yağmurlar neticesinde yüzde 12 doluluk oranına ulaşmıştı. Geçen yıl sıfırdı; bu sene yüzde 12 doluluk oranına ulaştı. Eylül ayından sonra tekrar Pusat-Özen Barajı’ndan su vermeye başlayacağız diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.