enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ticaret Bakanı Bolat, “Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız”

Ticaret Bakanı Bolat, “Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız”
29 Ağustos 2023
13
A+
A-

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Haber ve Yayın Yönetmeni Mustafa SALMAN, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla Hindistan dönem başkanlığında gerçekleştirilen G20 zirvelerinin “Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı” için Türkiye’yi temsilen Hindistan’ın Jaipur kentine giden Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın birçok oturuma katılımı ve diğer üye ülkelerin ticaret bakanlarıyla yaptığı ikili görüşmeleri aktardı.

Bakan Bolat'ın G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı temasları - Son Dakika HaberleriProgramın açılış oturumuna katılan Bakan Bolat, ülkemiz adına günümüzün küresel sorunlarının çözümünde kapsayıcı büyüme ve insani gelişmenin önemini vurguladı.

G20 toplantısı çerçevesinde, “ticaret, ekonomik büyüme ve refah”, “küresel değer zincirlerinin krizlere dayanıklılığının güçlendirilmesi” ve “Dünya Ticaret Örgütü’nün reformu” konu başlıkları ele alındı.

İkili görüşmeler çerçevesinde Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid bin Abdullah AI Kasabi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Bolat görüşme sonrası şunları ifade etti;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen ayki Suudi Arabistan ziyaretinde de ela alınan; ikili ticaret, müteahhitlik hizmetleri, Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonu kapsamındaki iş birliği fırsatları gibi konulara ilişkin atılabilecek somut adımları değerlendirdik. Suudi Arabistan’a kırmızı et, beyaz et, süt ürünleri ihracatı ve teminat mektupları kabulü konusundaki sorunlar çözüme kavuşturuldu.

Ülkelerimiz arasındaki üst düzey iş birliği doğrultusunda, ticari ilişkilerimizi daha da geliştireceğimize inanıyoruz” dedi.

Bakan Bolat G20 temaslarında - Bolge.com.trTicaret Bakanı Ömer Bolat daha sonra Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Dr. Ngozi Okonjo Iweala ile bir araya geldi. Dr. Okonjo Türkiye’nin saygın bir ülke olduğunu ve önümüzdeki şubat ayında Abu Dhabi de yapılacak DTÖ Bakanlar Komitesi toplantısında ilerleme sağlanması için Türkiye’nin katkılarını desteğini yanlarında görmek istediğini belirtti.

Aynı gün Fransa Dış Ticaret ve Yatırımlar Bakanı Olivier Becht ile görüşen Bakan Bolat ülkemiz ve Fransa arasındaki ikili ticaret ve yatırım konularını ele aldıkları verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve 2024 yılı başında JETCO toplantısını ve iş adamları forumunu ülkemizde yapmak üzerinde uzlaştıklarını ifade ettiler.

Bakan Bolat görüşmede ülkemiz ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecini de değerlendirerek, iş çevrelerimiz arasındaki diyaloğu güçlendirecek ve karşılıklı yatırımları artıracak adımlar için yakın çalışmaya karar verdiklerini ifade ettiler.

Aynı günün akşamında Ticaret Bakanı Ömer Bolat Umman Sanayi, Ticaret ve Yatırım Teşvik Bakanı Sayın Qais Mohammed Al Yousef ile G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı kapsamında Hindistan’da bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi'nde 9 toplantıya katıldı - Son DakikaG20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi’nin 2. gününde Bakan Bolat; Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ile bir araya geldi ve görüşmeden sonra şu açıklamayı yaptı;

“Önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması ile ekonomik ilişkilerimizde başlayacak yeni döneme ilişkin planlarımızı ele aldık, Cumhurbaşkanımızın Abu Dhabi ziyaretinde kararlaştırılan yatırım alanları ve müteahhitlik sektörümüzün BAE’nin “Abu Dhabi 2030 Vizyonu” kapsamında yer alabileceği projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. JETCO mekanizmamızın ilk toplantısını, iş adamlarımızın katılımıyla yıl sonuna kadar Türkiye’de yapmayı kararlaştırdık.

Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız”

Yine aynı gün Bakan Bolat Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ticaretten Sorumlu Komiser Sayın Valdis Dombrovskis ile G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısında bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile AB ticaretinde yeni diyalog dönemini, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakereleri öncesinde beklentileri, iş birliği alanlarını ele aldıklarını ifade ettiler.

G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi'nde ikili temaslar artırıldı - Türkiye İyi GazeteToplantı gündemine aralıksız devam eden Bakan Bolat; Güney Kore Ticaret Bakanı Sayın Dukgeun Ahn ile de bir araya geldi. Bolat, Güney Kore tarafında Türkiye’ye daha fazla yatırım yapılması ve Güney Kore lehine dış ticaret fazlasının bir an önce düzeltilmesi için ithalat kolaylıkları beklediklerini belirtti.

G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları toplantısı kapsamında Hindistan’da son görüşmesini Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Toplantı sonrası yaptığı açıklamada “En önemli ticaret ortaklarımızdan ABD ile ekonomik ve ticari bağlarımızı güçlendirmeye yönelik olarak düzenli ticari istişare mekanizmasını hayata geçireceğiz. ABD firmalarının Türkiye’deki yatırımlarının arttırılması ve küresel tedarik zincirinde Türkiye’nin daha güçlü bir şekilde yer alması için birlikte çalışacağız” dedi.

Hindistan’daki G20 Ticaret Bakanları zirvesi sürecinde toplam 9 toplantıya katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat bu toplantıların ve ikili görüşmelerin, ülkemiz için özellikle ihracat ve istihdam açısından güzel gelişmelere ve iş birliklerine vesile olacağı düşüncelerini ifade etti.

Gazeteci* Mustafa SALMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.