enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

11 yaşındaki milli sörfçü Sarp, dünya üçüncüsü oldu

11 yaşındaki milli sörfçü Sarp, dünya üçüncüsü oldu
10 Ağustos 2023
27
A+
A-

Urla Deniz Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan milli sporcu Sarp Şarlı, toplamda 16 ülkeden 327 yarışçının katıldığı rüzgar sörfü T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda Türkiye adına yarışarak dünya üçüncüsü oldu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in ‘TRT Haber, İHA’ kaynaklı haberine göre, Milli sporcu Sarp Şarlı, rüzgar sörfünde başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Avrupa ikincisi olan 11 yaşındaki milli sporcu Sarp Şarlı, 29 Temmuz – 5 Ağustos 2023’te Fransa’da gerçekleşen T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nı üçüncülükle tamamladı.

Şarlı, 5-16 Nisan’da İtalya Garda’da gerçekleşen ve 8 ülkeden 53 sporcunun mücadele verdiği Techno 293 U13 Genel ve Erkek sınıfında Avrupa ikincisi olarak, T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Bu yarıştan da başarıyla çıkan Şarlı, 29 Temmuz – 5 Ağustos 2023’te Fransa Saint-Pierre-Quiberon’da gerçekleşen toplamda 16 ülkeden 327 yarışçının katıldığı T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda kendi kategorisinde yarışan 9 ülkeden 42 sporcu arasında Genel ve Erkek sınıfında dünya üçüncüsü olarak kupasını aldı.

11 yaşındaki milli sörfçü Sarp, dünya üçüncüsü oldu

“Dünya üçüncüsü olmaktan çok mutluyum ama şampiyonluk çok uzak değildi”

Rüzgar Sörfü Techno 293 U13 milli sporcusu Sarp Şarlı, şampiyonluğun uzak olmadığını söyleyerek, “Son yarış gününe kadar İtalyan rakibim Alessandro Vigneri’nin ardından ikinci pozisyonda giderken, dördüncü gün diğer İtalyan yarışmacı ile aynı puandaydım. Son yarıştaki performansımdan dolayı üçüncülük pozisyonuna düştüm. 5. günde olumsuz hava şartlarından dolayı yarış iptaline gidilince tekrar düzeltmeye fırsatım kalmadı. Tabii ki dünya üçüncüsü olmaktan çok mutluyum ama şampiyonluk çok uzak değildi” dedi.

11 yaşındaki milli sörfçü Sarp, dünya üçüncüsü oldu

Milli sporcu Sarp Şarlı’nın dereceleri

Urla Deniz Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan milli sporcu Sarp Şarlı’nın, TYF Yelken Ligi 1. Ayak Techno 293 U13 Türkiye 3.’lüğü, TYF Yelken Ligi 2. Ayak Techno 293 U13 Türkiye ikinciliği, Techno 293 Avrupa şampiyonluğu, Garda/İtalya U13 Avrupa ikinciliği, Estonya Milli Takım Seçme Yarışları U13 genel birinciliği, 23 Nisan Bayramı U13 Genel ikinciliği, Yıldızlar Kupası yedinciliği, Açık İstanbul Şampiyonası U13 kategorisi birinciliği ve T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda üçüncülüğü bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.