enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İletişim Başkanı Altun: “Erdoğan Türkiyesi, huzurun, kalkınmanın ve istikbalin yüzyılını getirecektir.”

İletişim Başkanı Altun: “Erdoğan Türkiyesi, huzurun, kalkınmanın ve istikbalin yüzyılını getirecektir.”
30 Mayıs 2023
17
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, uluslararası basın mensuplarının, seçim sonuçlarına ve Türkiye’nin dünyaya verdiği mesaja yönelik soruları üzerine sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

UHA / Ankara İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin yüzde 87 katılımla gerçekleştirildiğini anımsatan İletişim Başkanı Altun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk turu yüzde 49,5 ile (yani rakibine 4 puandan fazla bir fark atarak) tamamlamıştı. Dün yapılan ikinci turda ise seçmenin yüzde 84,2’si sandığa giderek Cumhurbaşkanımıza ülkeyi 5 yıl daha yönetme görevini verdi.” değerlendirmesini yaptı.

Adayların çalışmalarını adil ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirdiğini belirten İletişim Başkanı Altun, şöyle devam etti:

“Aşırı sağ ve aşırı sol partilerden müteşekkil bir koalisyonla karşı karşıya gelen Cumhurbaşkanımız son derece gerçekçi bir kampanya yürüttü. Kimseye sahte sözler vermedi. Aynı zamanda bir dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti. Bu dezenformasyon kampanyasına sadece sosyal medya trolleri değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası medya kuruluşları da iştirak etti. Maalesef Sayın Cumhurbaşkanımızın rakibi de kendisini bu dezenformasyon kampanyasının borazanı haline getirdi.

Cumhurbaşkanımız tutarlılığı bir siyasal değer olarak benimsedi. Buna mukabil rakibi tutarlılıkla ilgilenmedi. Gerçekleri önemsemedi. Sadece ne zaman ne söylemesi gerekiyorsa o ifadeleri kullandı. Cumhurbaşkanımız kampanyasını sosyopolitik gerçekler ışığında ve sosyolojinin şu temel kuralına uygun biçimde şekillendirdi: ‘Toplum, bireylerin toplamından fazla bir şeydir.’

Kendisinin toplumsal meseleleri çözüme kavuşturma çabaları bu ilkeden ve her bir vatandaşımızın hakkını hukukunu gözetme yaklaşımından esinlendi. Diğer yandan Cumhurbaşkanımızın rakibi bu hususu tamamen ıskalayarak aşırı popülist ve ‘hipergerçek’ bir kampanya yürüttü.”

“Cumhurbaşkanımız yalnızca rakibini karşısına aldı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kutuplaşmanın toplumsal kutuplaşmaya dönüşmesini engellemek için olağanüstü bir gayret gösterdiğini vurgulayan İletişim Başkanı Altun, “Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız herhangi bir toplumsal kesimi değil yalnızca rakibini karşısına aldı. Buna rağmen rakibi, siyasal kutuplaşmayı toplumsal kutuplaşmaya dönüştürmek ve kutuplaşmayı derinleştirmek için var gücüyle çalıştı. Hatta nefret söylemine başvurdu. Dün gerçekleşen seçimleri Cumhurbaşkanımız, sosyal medya şirketleri ve uluslararası medya devlerinin rakibini desteklemesine rağmen kazanmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kampanya süresince istikrarın önemini vurgulayıp, küresel adalet mücadelesini sürdürme sözü verdiğine işaret ederek şunları kaydetti:

“Geçmişte yaptıkları ve başarılarıyla seçmene güven verdi. Aynı zamanda terör başta olmak üzere Türkiye’nin karşı karşıya olduğu dış tehditlere dair farkındalık oluşturdu. Dış politika, milli güvenlik, savunma sektörü, ekonomi, bilim ve teknoloji, sağlık ve barınma gibi toplumsal hayatın temel unsurlarına dair seçmene ümit verdi. Cumhurbaşkanımızın bir yandan seçim kampanyasını yürütürken diğer yandan hükümetimiz marifetiyle, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin yaralarını sarmayı sürdürdüğü de hatırlanmalıdır. Kendisi ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu ortaya koyup, seçimde elde ettiği başarıyı da ‘büyük Türkiye zaferi’ olarak tanımladı.

Bu kavramı açık ve şeffaf bir biçimde izah etmek üzere ‘Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar’ başlıklı yüzlerce sayfalık bir belge ortaya koydu. Bu plan kapsamında hayata geçirmek istediği somut projeleri televizyon yayınlarında ve mitinglerde anlattı. Elbette Türk milletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karakterini çok iyi tanıdığı için bu güçlü desteği kendisine verdiği vurgulanmalıdır. Türkiye, içinde bulunduğu istikrarsızlık çağında bölgesel ve küresel meselelerin çözümü için ‘istikrarlaştırıcı güç’ olmayı sürdürecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha müreffeh, daha büyük ve daha güçlü olmak üzere kapsamlı bir kalkınma planını hayata geçirecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bireysel hakların korunması ve geliştirilmesi, ailenin güçlendirilmesi, toplum çıkarının ve devlet menfaatinin gözetilmesi ve mağdur, mazlum ve madunların haklarının korunması için çalışmaya devam edeceğini bildiren İletişim Başkanı Altun, “Erdoğan Türkiyesi, sürdürülebilirliğin, huzurun, kalkınmanın, değerlerin, gücün, başarının, barışın, bilimin, haklının, verimliliğin, istikrarın, şefkatin, iletişimin, dijitalin, üretimin ve istikbalin yüzyılını getirecektir. Türkiye Yüzyılı artık başlamıştır. Kardeş, dost ve müttefik ülkeleri bu kutlu günde güçlü ve büyük Türkiye’nin yanında görmekten memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.