enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Akar, NATO’nun kuracağı ikinci 4 bin kişilik çadır kentte incelemelerde bulundu

Bakan Akar, NATO’nun kuracağı ikinci 4 bin kişilik çadır kentte incelemelerde bulundu
1 Nisan 2023
55
A+
A-

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, NATO tarafından Antakya’nın ardından Defne ilçesinde de kurulması planlanan 4 bin kişilik çadır kent alanında incelemelerde bulundu.

Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comBakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da sürdürülen yardım faaliyetlerini yerinde inceledi.

Orgeneral Güler ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile Defne ilçesine giden Akar, NATO tarafından Antakya’nın ardından Defne’de kurulması planlanan 4 bin kişilik çadır kent alanında incelemelerde bulundu.

Tesviye çalışmalarını takip eden Akar, yetkililerden bilgi aldı, talimat verdi. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin katkılarıyla yapılan Sağlık Bakanlığının Kocaeli Hastanesini de ziyaret eden Akar, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti, faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Bakan Akar daha sonra da Büyükdalyan Geçici Konaklama Merkezi, Topal Dursun Yıldırım Konteyner Kenti ve Türkiye-Katar Kardeşlik Konteyner Kentini ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi.

Depremzedelerin taleplerini dinleyen Akar, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Konteynerin sürpriz ev sahibi

Tunebaç ailesinin daveti üzerine konteynerlerine konuk olan Bakan Akar’a teşekkür eden Hüseyin Tunebaç, “İlk günden beri her şeyimize anında yetiştiler. Bunu inkar eden kendine yazık eder. Ne ihtiyacımız olduysa karşıladılar.” dedi.

Vatani görevini Muhafız Alayı’nda yerine getirdiğini vurgulayan Tunebaç, “Genelkurmay Başkanı olduğunuz dönemde sizleri çok görüyordum. Şimdi burada ziyaretiniz benim için ayrı önem taşıyor. Çok heyecanlandım. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin, sizlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Depremlerin ardından başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanların, valilerin, tüm kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren seferber olduğunu dile getiren Akar, “Devlet millet olarak nasıl geçmişte felaketlerin üstesinden geldiysek inşallah bu depremin yaralarını da saracak, bu felaketin de üstesinden geleceğiz.” dedi.

Bakan Akar, ziyaret ettiği konteyner kentlerde vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.