enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:26 Soykırımcı katil İsrail ordusu Gazze kentine kara saldırılarını genişlettiğini duyurarak bölge halkına “bir an önce kenti terk etmeleri” çağrısında bulundu.
00:57 Kocaeli’in Karamürsel ilçesi modern otogara kavuştu!
00:50 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.
00:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Bakan Mehmet Şimşek’in uyguladığı yeni vergi zamlarına sert sözlerle tepki gösterdi.
00:47 Dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100″de 5 Türk şirketi yer aldı.
00:43 Lokomotif Çocuk Köyü Psikoloğu Saraçoğlu, “Okula uyum sadece okulda değil, evde de başlar”
00:30 TRT ortak yapımı “Filistin 36” Filistin’in Oscar adayı oldu, Toronto’da alkışlarla uğurlandı
00:29 Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye – İspanya Milli Futbol Maçı öncesi ve sonrası, tramvay ve otobüs seferlerinde düzenlemeye gitti…
00:22 Kocaeli’nin spor tarihi bu sempozyumda
00:14 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda A Milli Basketbol Takımı’nı tebrik etti
00:09 Prof. Dr. Güven Arıklı, gerçekleri görme vakti; Duygularla değil, Akılla Yol Almalıyız!
00:07 Şanghay Perspektifinden Çok Kutupluluk: Türkiye–Çin İlişkileri
00:04 Büyüleyici Bir An: Lahey Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN Hollanda Kralı önünde göz kamaştırdı!
00:03 Gazze “açlıktan” ölüyor!
20:47 Mersin’de atış eğitimi sırasında kaza sonucu şehit olan özel harekat polisi Mustafa Karapınar için tören düzenlendi.
19:49 Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi.
19:37 Görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, verilen tahliye kararına savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı…
09:33 Gülşah Erçetin, Hollanda Yayın Kurumu NOS’un Türkiye Muhabirliğine atandı…
09:08 Tüketicilerin yeni sorunu: Kargo kapıya kadar getirilmek zorunda mı?
09:03 Çin’de Gövde Gösterisi: Nükleer Güç Liderleri Bir Arada
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sobacı: TRT’yi şaibeli ilan etmek iyi niyet yoksunluğundan beslenmektir

Sobacı: TRT’yi şaibeli ilan etmek iyi niyet yoksunluğundan beslenmektir
28 Mart 2023
71
A+
A-

TRT Genel Müdürü Sobacı, TRT’nin faaliyet gelirlerinin son dönemde katlanarak arttığına dikkati çekti. Sobacı, “Tek bir veri üzerinden kurumu eleştirmek; TRT’yi şaibeli ilan etmek, iyi niyet yoksunluğundan beslenmektir” dedi. Genel Müdür Sobacı, Meclis KİT Komisyonu’nda, muhalefetin TRT’ye yönelik eleştirilerine cevap verdi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Türkiye Büyük Millet Meclis’inde, KİT komisyonu toplantısına katıldı.

Sobacı, TRT’ye yönelik eleştirilere “Biz 2017 yılından da 2018 yılından da 2019 yılından da 2020 yılından da dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler rakamını vermişiz zaten sayın vekilimiz buna dayalı olarak rakamları ifade ediyor. Dış yapımlara olan yani kurumun dışarıdan temin ettiği yapımlara ilişkin rakamı vermişiz. O yüzden sayın vekilimiz bu rakamı zikredebiliyor. Üstüne kurum dışından temin edilen haber ve haber programları için rakamları vermişiz o yüzden sayın vekilimiz rakam zikredebiliyor. Bu nasıl rakam vermemektir. Sadece bir veriyi vermemek üzerinden bir kamuoyu algısı oluşturup üstüne TRT’yi şaibeli ilan etmek çiftlik gibi yandaş beslemesi gibi pejoratif kavramlarla birlikte anmak en hafif ifadesi ile iyi niyet yoksunluğundan beslenmektedir” sözleriyle yanıt verdi.

“Kamu katkısı EBU ortalamasının çok altında”

Sobacı, TRT’nin Avrupa ülkelerindeki kamu yayıncılarına göre çok daha az kamu katkısı aldığını verilerle açıkladı. “O ülkenin kamu yayıncısının gayri safi milli hasıladan ne kadar pay aldığını ortaya koyup ülkeleri sıralıyor. Bu tabloya baktığımızda TRT, EBU ortalamasının çok altında yer almaktadır. Ve 45 ülke arasında 38’inci sıradadır” dedi.

Sobacı: TRT'yi şaibeli ilan etmek iyi niyet yoksunluğundan beslenmektir

Gelir artışı rakamlara yansıdı

Muhalefetin TRT’nin gelirlerine yönelik eleştirilerini yanıtladı. Gelirlere ilişkin son dönem rakamlarını paylaştı.

Sobacı, kurum gelirlerinin katlanarak arttığına dikkati çekti. “İlan, reklam, sponsorluk marka ve lisanslı ürünler ve program satış gelirleri 4,2 kat artmıştır. İlan ve reklam gelirlerinin TRT’nin 2022 yılı itibariyle 2017 ile karşılaştırıldığında 4,5 kat arttığını biz görüyoruz. Sponsorluk gelirlerinin 7 kat arttığını görüyoruz. Program satışı gelirlerinin 2,6 kat arttığını görüyoruz. Marka ve lisanslı ürünler gelirlerinin 107 nokta 3 kat arttığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

“TRT ilkelerinden ödün verilmedi”

TRT Çocuk yayınlarının reklamsız yapıldığını hatırlatan Sobacı, kurumun karını artırırken kamu yayıncılığından da ödün vermediğinin altını çizdi.

Sobacı sözlerine şöyle devam etti:

“TRT olarak benim sorumluluğum sadece kar elde etmek değil. Biz TRT Çocuk’ta önemli bir gelirden fedakarlıkta bulunarak aslında TRT Çocuk’a biz reklam alsak çok büyük gelir elde ederiz. Biz burada kamu yayıncısı olduğumuz için, TRT olduğumuz için bundan fedakarlıkta bulunarak reklamsız bir biçimde yayınlarımıza devam ediyoruz. Sağlıklı nesil yetiştirme anlayışımız ve kamu yararı anlayışımız çerçevesinde”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.