enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Türkiye’den Şam’a saldıran soykırımcı İsrail’e sert tepki
00:50 Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti heyetini kabul etti
00:43 İletişim Başkanı Burhanettin Duran: Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğiz
00:43 Başsavcı Gürlek’i tehdit davasında İmamoğlu’na hapis cezası
00:34 MHP Genel Başkanı Bahçeli, DEM Parti heyetiyle görüştü
00:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail’in saldırısı bölgesel barışa bir sabotaj
00:23 Dışişleri Bakanı Fidan, işgalci İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarıyla ilgili diplomasi trafiği yürüttü.
00:19 Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen “15 Temmuz: Hafıza, Adalet ve Gelecek Paneli”ne katıldı.
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve (BAE) Devlet Başkanı  Al Nahyan huzurunda, iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı.
00:07 Ömer Çelik: İsrail’in saldırıları tüm bölge ve dünya için güvenlik tehditidir
22:44 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:04 Bakan Fidan: İsrail bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyor
08:00 Zorlu Enerji, İsrail’deki Dorad Energy’deki yüzde 25’lik hissesinin tamamını elden çıkarma sürecinde bir adımı tamamladı.
06:59 Yorum: ABD’nin İran’a Yönelik Saldırıları VE Orta Asya’nın Stratejik Konumu
06:58 Yapay Zekanın su tüketimi Su Güvenliğimizi tehdit ediyor mu ?
06:52 Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra toplam 390 bin 354 şüpheliden 113 bin 837’si tutuklandı
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Madenciler depremin yaralarını sarmak için harekete geçti

Madenciler depremin yaralarını sarmak için harekete geçti
27 Mart 2023
38
A+
A-

Depremde hayat kurtarmak için mücadele eden maden işçileri, şimdi de yaraları sarmak için ter döküyor. Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 67 aileye geçici yuva olacak konteyner evler, madencilerin çalışmasıyla kuruluyor. ‘Madenciler Mahallesi’ adı verilen yaşam alanının Ramazan Bayramına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Depremde canları kurtarmak için zamana karşı yarıştılar. Çok sayıda kişiyi enkazdan kurtarıp hayata bağladılar.

Maden işçileri, deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor. Onlarca canı kurtaran kahramanlar, şimdi de depremzedelerin barınma ihtiyacı için sahada.

Madenciler, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde konteyner mahalle kuruyor.

Zondef Genel Başkanı Ziya Öncan, “Bağcılar Belediye Başkanımız Abdullah Özdemir öncülüğünde konteyner kent kuruluyor. 500 haneden oluşan büyük bir kent kuruluyor. Biz de Zonguldak dernekler federasyonu olarak burada 67 haneden oluşan Madenciler Mahallesi kurmak için çalışmalar içerisindeyiz” açıklamasını yaptı.

Madenciler Mahallesi adı verilen alanda her ev 25 metrekareden oluşuyor. 1+1 olarak tasarlanan konteyner evler, depremzedelerin geçici barınma alanı olacak.

Çalışmaların Ramazan Bayramına kadar tamamlanıp ailelerin yerleştirilmesi hedefleniyor.

Haber: Hüseyin Kızluk

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.