enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, selin vurduğu Şanlıurfa’ya geçerek incelemelerde bulundu

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, selin vurduğu Şanlıurfa’ya geçerek incelemelerde bulundu
18 Mart 2023
86
A+
A-

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Millî Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile sel baskınının yaşandığı Şanlıurfa’ya geçti.

 

Selin en büyük zararı verdiği Süleymaniye Mahallesi’ne giden Bakan Akar burada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’dan çalışmalara ilişkin bilgi alan, su tahliye ve temizlik faaliyetlerini inceleyen Bakan Akar daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaraları sarmak için devletin tüm imkânlarıyla gece gündüz demeden mücadelesini sürdürdüğünü belirten Bakan Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün bakanlarımız, ilgili personelimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız, belediyelerimiz ayakta. Milletimizle beraber inşallah bu yaraları saracağız. Karamsarlık yok. Milletimiz, daha önce de buna benzer konularda imtihanını, sınavını vermiş bir millet. Geçmişte bunların üstesinden geldik, inşallah şimdi de bunların da üstesinden gelecek, en kısa sürede bu yaraları saracağız.” ifadelerini kullandı.

“Mehmetçiğin deprem ve sel bölgelerinde milletinin yanında yer aldığının” belirtilmesi üzerine Bakan Akar, “Gerek Kahramanmaraş merkezli depremler gerekse Şanlıurfa’daki sel baskınının ardından devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte Mehmetçik de ilk andan itibaren seferber olmuştur. Sadece arazideki unsurlarımızı değil tüm imkânlarımızı seferber ettik. Mehmetçik vatandaşımızın yanına koştu. İnşallah bu mücadeleden de devlet, millet, Silahlı Kuvvetler olarak alnımızın akıyla çıkacağız.” diye konuştu.

Bakan Akar daha sonra 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından selden etkilenen vatandaşlar için kurulan sahra mutfağı ile yemek dağıtımını inceledi, yetkililerden bilgi aldı, talimat verdi.

Bakan Akar ve Bakan Nebati daha sonra sel baskınından etkilenen kentin önemli merkezlerinden Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Vatandaşlar incelemeleri sırasında Bakanlar Akar ve Nebati’ye yakın ilgi gösterdi.

Daha sonra Bakanlar Akar, Nebati ve Soylu cuma namazını Mevlid-i Halil Camii’nde vatandaşlarla beraber kıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.