enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:43 Bakan Yerlikaya: Çocuklarımızın hayatıyla oynayan hiçbir servis şoförünün trafikte yeri yoktur…
00:41
00:27 Kastamonu Belediyesi’ne ait özel hastane ruhsatı gündeme alınırken, eski belediye başkanı Galip Vidinlioğlu da açıklamalarda bulundu…
00:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkı geleceğe güven ve umutla bakmayı herkesten çok hak etmektedir”…
00:08 MSB Yaşar Güler, “Kıbrıslı soydaşlarımızın güvenliği her zaman önceliklidir”…
00:08 Yılmaz Erdoğan ‘İnci Taneleri’ dizisinde çok yorulduğu için final yapmak isterken Kanal D harekete geçti…
00:03 İletişim Başkanı Altun’dan cuma hutbesine ilişkin açıklama…
00:02 TÜİK’in Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırması sonuçlandı…
19:25 Araştırmacı Gazeteci Enver Everdi’nin eşi Hüsna Everdi hayatını kaybetti…
14:43 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:33 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi..
12:53 Trump’ın İlk 100 Günü
10:07 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
08:03 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
07:59 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
06:41 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
06:31 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
06:28 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
00:22 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
00:08 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Taşdelen Engin: UTİB’in İnovasyon Ligi Eğitimleri,, Dijital Çağa uyumu hızlandıracak

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Taşdelen Engin: UTİB’in İnovasyon Ligi Eğitimleri,, Dijital Çağa uyumu hızlandıracak
16 Mart 2023
151
A+
A-

UTİB’in TechXtile İnovasyon Ligi 2022 kapsamında finalist firmalara yönelik AR-GE Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimi tamamlandı. Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Eğitimler, tekstil sektörünün inovasyon sorununun çözümüne katkı sağlayacak” dedi. 

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), TechXtile İnovasyon Ligi 2022 finalist firmalarına yönelik düzenlediği 8 haftalık eğitim programı sona erdi.

Resim önizlemesi

Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA Programı) başlığı altında gerçekleştirilen eğitim programında inovatif çalışmalarıyla, bu yıl 9’uncusu düzenlenen TechXtile’da ödül alan firmalarına Program Koordinatörü Ufuk Batum tarafından Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimi verildi. Firmaların gruplara ayrılarak sunumlar gerçekleştirdikleri çevrimiçi toplantılarda, dijital çağda yeni nesil üretim metotları hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. 

“AMAÇ, SADECE ÜRETMEK OLMAMALI” 

Bireylerde ve kurumlarda inovatif bilincin yeşertilmesini amaçladıklarını belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “İnovasyon Ligi eğitimlerimiz, tekstil sektörünün dünya pazarlarına katma değerli ve inovatif ürünleri sunmasına katkı sağladığı gibi firmalarımızın ihracat ivmesine katkı sağlıyor. Günümüz şartlarında tekstil firmalarının küresel arenada rekabetçi konuma ulaşması ve bu konumlarını sürdürmeleri için kullanabilecekleri en önemli araçlardan biri inovasyondur. Ancak işletmelerin amaçlarının sadece üretim olmadığı, üretim sürecinin iyileştirilmesi, verimli organizasyonların gerçekleştirilmesi ve üründen maksimum karın sağlanması için pazarlama süreçlerinin çok iyi planlanması da gerekmektedir. Bu açıdan düşünüldüğünde İnovasyon Ligi kapsamında yapılan bu eğitimler, Türk tekstil sektörünün inovasyon sorununun çözümüne katkı sağlayacaktır” dedi. 

Resim önizlemesi

“DİJİTAL ÇAĞA UYGUN STRATEJİ GELİŞTİRİLMELİ” 

TechXtile Program Koordinatörü Ufuk Batum da mini-MBA Programı’nda eğitim alan deneyimli katılımcıların üreterek geliştiklerini belirterek “Küreselleşme olgusunun hızla geliştiği günümüzde dijital çağa ayak uydurarak sisteme çevik ve hızlı adapte olan işletmeler, krizleri fırsata çevirme şansı yakalıyor. Rekabet ortamının her geçen gün arttığı tüm pazarlarda katma değerli üretim, işletmelerin diğerlerinin önüne geçmesini sağlıyor. Bu sebeple sektörü ve pazarı iyi analiz ederek, çağa ayak uyduran yeni stratejiler geliştirmeliyiz. İş evreni ve tüm tedarik zinciri düşünüldüğünde farklı işbirlikleri ve yeni modeller gerekiyor. Ar-Ge tarafına baktığımızda da, birkaç firmanın güç birliği göstermesi daha inovatif ve akılcı yaklaşımları ortaya koyabiliyor. Ülkemizde inovasyona dayalı ihracatın geliştirilmesi için girişimcilerin aktifleştirilmesi ve desteklenmesi gerekli” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.