enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

5 yaşındaki Sidra’yı enkazdan kurtaran madenciler o anları anlattı

5 yaşındaki Sidra’yı enkazdan kurtaran madenciler o anları anlattı
26 Şubat 2023
405
A+
A-

Bartın’daki maden ocağında mesai arkadaşlarını kaybeden madenciler, Hatay’da depremde enkaz altında kalan 5 yaşındaki Sidra ile anne babasını 35 saat sonra kurtarmanın buruk sevincini yaşıyor.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaTürkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında 14 Ekim 2022’deki patlamaya tanıklık eden madenciler, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarında enkazlardaki yüzlerce cana umut oldu.

Görevlerini tamamlayarak kente dönen ekipler, Kırıkhan ilçesi Çarşamba Pazarı Mahallesi’ndeki 2 katlı evin enkazından, 5 yaşındaki Sidra ile anne babasını depremden 35 saat sonra kurtarma anlarını anlattı.

Kurtarılmasının ardından kız çocuğunu kucağında taşıdığı karelerle gündeme gelen 39 yaşındaki maden işçisi Yasin Kalem, gazetecilere, depremin ardından ilk arama kurtarma ekibi olarak yola çıktıklarını ve Kırıkhan’da çalışmalara başladıklarını söyledi.

5 yaşındaki Sidra'yı enkazdan kurtaran madenciler o anları anlattı

“İnsanın ölmeden öldüğü anlar vardır derler, biz o zamanı iliklerimize kadar yaşadık”

Bölgeye ilk ulaştıklarında korku filmlerindeki gibi bir ortamla karşılaştıklarını dile getiren Kalem, “Her yer yıkılmış. Aileler hemen ‘Annem, babam, çocuğum.’ burada diyerek yanımıza geldi. O gün yoğun çalışmayla 8 kişiyi enkazdan kurtardık. Çok duygusal anlar da yaşadık. Hayatımda böylesine büyük duygu yükü, göz yaşlarımı içine akıttığım zaman yaşamadım. İnsanın ölmeden öldüğü anlar vardır derler, biz o zamanı iliklerimize kadar yaşadık.” diye konuştu.

“O bakışları zaten hem bizi hem de dünya gündemini etkiledi”

Aralıksız yaklaşık 40 saate ulaşan çalışmanın ardından uykusuzluk ve yorgunluk yaşadıkları sırada mucizeyle karşılaştıklarını anlatan Kalem, “O anda Sidra’nın kurtarılması bütün yorgunluğumuzu aldı ve büyük mutluluk verdi. Keşke küçük kızın 8 aylık Nur ile 4 yaşındaki Seyfettin isimli kardeşlerini de alabilseydik. Sidra’nın çıkış anını görüntülemek istedim ve kucağıma aldım. O bakışları zaten hem bizi hem de dünya gündemini etkiledi. Bizim oradaki sevincimiz, mutluluğumuz gündem oldu.” diye konuştu.

Kalem, Amasra’da 42 maden işçisi arkadaşını kaybetmenin acısını yaşadıkları için bölgeye gitmek istediklerine değinerek, “Biz, burada 42 arkadaşımızı kaybettik. Daha onların acısını yaşarken deprem bölgesine cansiperane gittik. Vatanımıza, milletimize umut olsun diye orada canları kurtardık. Yoksa buradaki arkadaşlarımızın acısını hala yaşıyoruz.” dedi.

5 yaşındaki Sidra'yı enkazdan kurtaran madenciler o anları anlattı

Hem acıyı hem sevinci bir arada yaşadılar

Sidra’yı bulunduğu yerden çıkaran 37 yaşındaki maden işçisi Talip Uçar, aynı binada 3’üncü kez çalışma yaparken ses duyduklarını ve kendi emniyetlerini alarak tünel açtıklarını kaydetti.

Tünelin ardından gördüğü boşluğa delik açarak ışık tuttuğunda Sidra’nın bakışıyla karşılaştığını ifade eden Uçar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O anki bakışları beni benden almıştı. Kendisini teskin ettik. Ekip arkadaşlarımın da desteğiyle Sidra’yı tuttum. Arkadaşlarım bacaklarımdan geri çekti ve Sidra’yı kurtardık. Aynı yerde anne babasını da kurtardık. Tabii bunun için enkaz altına kadar girmek zorunda kaldım. Oraya girince farklı duygular yaşadım çünkü Sidra’nın 8 aylık kardeşi Nur ile 4 yaşındaki kardeşi Seyfettin’in cansız bedeniyle karşılaştık. Hem acıyı hem sevinci bir arada yaşadık.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.