enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

6’lı masadan ortak politika metni…

6’lı masadan ortak politika metni…
31 Ocak 2023
189
A+
A-

Seçime az süre kala siyasi partilerin seçim hazırlıkları ivme kazandı. Altılı masa, aylardır üzerinde çalıştığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni Ankara’da düzenlediği tanıtım toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Altılı masa, seçim vaatlerini içeren Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni açıkladı. Ankara’da yapılan tanıtım toplantısında ittifakın ortağı 6 partinin genel başkanları hazır bulundu.

Toplantıda, gerçekleştirilecek projeler 9 ana, 75 alt başlıkta sıralandı. Mutabakat metnindeki başlıklar parti kurmayları tarafından açıklandı. Hukuktan eğitime, sosyal politikalardan savunma sanayiine birçok başlıkta seçim vaatleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Bazı bakanlıkların yapı ve isimlerinde değişiklik

Altılı masanın hazırladığı metne göre, Cumhurbaşkanı 7 yıl süreyle bir dönem seçilebilecek. Milli Savunma Bakanlığı teşkilat yapısı gözden geçirilecek

Bazı bakanlıkların yapı ve isimlerinde değişikliğe gidecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın adı, “Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı” olarak değiştirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölünecek. İklim, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Şehircilik ve Afet Bakanlığı kurulacak.

Hazine ve Maliye de ayrı bakanlıklar olacak. Ticaret Bakanlığı, “Esnaf ve Ticaret Bakanlığı” olarak yapılandırılacak.

Bilişim ve Yenilikçilik Bakanlığı kurulacak. Bakan yardımcılıkları kaldırılarak müsteşarlık sistemine dönülecek.

Cumhurbaşkanı adayı 13 Şubat’a kaldı

Toplantıda, ittifakın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu yanıt bulmadı.

Altılı masa, 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapacağı toplantıda cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.

[UHA Haber Ajansı, 31 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.