enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Talat Caferi ile görüştü…

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Talat Caferi ile görüştü…
23 Aralık 2022
178
A+
A-

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya’daki temasları kapsamında Kuzey Makedonya Meclisi Başkanı Talat Caferi ile bir araya geldi.

Üsküp’ten TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Caferi tarafından başkent Üsküp’teki Meclis binasında karşılandı.

Basın mensupları karşısında tokalaşan Şentop ve Caferi, ardından basına kapalı olarak heyetler arası görüşmeye geçti.

Meclis Başkanı Şentop, görüşmede, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin daha ileriye taşınması konusunda karşılıklı gösterilen çabanın önemine değinerek, parlamentolar arasındaki ilişkilerin de ortak çabayla ulaşmış olduğu seviyeden duyduğu memnuniyeti aktardı.

Şentop, “Bu iyi ilişkilerimizi, ikili düzeyde olduğu gibi çok-taraflı platformlarda da geliştirmeliyiz.” dedi.

Son dönem hem bölgesel, hem de küresel düzeyde karşılaşılan sorunların, birlikte hareket etmeyi zorunlu kıldığını belirten Şentop, “Balkanlardaki barış ve istikrarın korunması, Avrupa’nın güvenliği için de son derece önem teşkil ediyor.” diye konuştu.

Kuzey Makedonya’nın gelecek yıl Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanlığının yanı sıra Güney Doğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Sürecinin Dönem Başkanlığını üstlenecek olmasının önemine işaret eden Meclis Başkanı Şentop, üstlenecekleri görevden dolayı başarı dileklerini iletti.

Meclis Başkanı Şentop, ayrıca Kuzey Makedonya’daki terör örgütü FETÖ yapılarına dikkati çekti.

Şentop, Türkiye’nin, FETÖ iltisaklı yapıların tasfiye edilmesi ve örgütle bağlantılı şahısların Kuzey Makedonya’dan sınır dışı edilmeleri konularında somut adım beklentisini aktardı.

Meclis Başkanı Şentop, FETÖ’nün, sadece Türkiye’nin değil Kuzey Makedonya’nın ulusal güvenliği için de ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Öte yandan Kuzey Makedonya Meclisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Caferi ise Kuzey Makedonya ile Türkiye arasındaki güçlü geleneksel dostluk ve ortaklığa işaret ederek, iki ülke arasındaki ikili işbirliğinin özellikle meclisler seviyesinde olmak üzere tüm düzeylerde dinamik olduğunu ifade etti.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesinin (KEİPA) 30. Kuruluş yıldönümünde dönem başkanlığı devralan Türkiye’yi tebrik eden Caferi, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğine de değinerek bu doğrultuda Makedonya-Türkiye Ticaret Odasının (MATTO) özel katkılarını vurguladı.

Caferi, Türkiye ile NATO kapsamındaki başarılı işbirliğinin yanı sıra özellikle askeri eğitim, Kuzey Makedonya ordusunun teçhizat ihtiyaçlarına yapılan hibeler ve barış operasyonlarına birlikte katılımına verdikleri büyük öneme dikkati çekti.

Kuzey Makedonya meclisinin açıklamasına göre, taraflar, müzakerelerin son aşamada olduğu iki ülke arasındaki ikili “Serbest Ticaret Anlaşması”nın revize edilmesi ve güncellenmesi konusuna da değindi.

[UHA Haber Ajansı, 23 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.