enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Talat Caferi ile görüştü…

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Talat Caferi ile görüştü…
23 Aralık 2022
173
A+
A-

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya’daki temasları kapsamında Kuzey Makedonya Meclisi Başkanı Talat Caferi ile bir araya geldi.

Üsküp’ten TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Caferi tarafından başkent Üsküp’teki Meclis binasında karşılandı.

Basın mensupları karşısında tokalaşan Şentop ve Caferi, ardından basına kapalı olarak heyetler arası görüşmeye geçti.

Meclis Başkanı Şentop, görüşmede, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin daha ileriye taşınması konusunda karşılıklı gösterilen çabanın önemine değinerek, parlamentolar arasındaki ilişkilerin de ortak çabayla ulaşmış olduğu seviyeden duyduğu memnuniyeti aktardı.

Şentop, “Bu iyi ilişkilerimizi, ikili düzeyde olduğu gibi çok-taraflı platformlarda da geliştirmeliyiz.” dedi.

Son dönem hem bölgesel, hem de küresel düzeyde karşılaşılan sorunların, birlikte hareket etmeyi zorunlu kıldığını belirten Şentop, “Balkanlardaki barış ve istikrarın korunması, Avrupa’nın güvenliği için de son derece önem teşkil ediyor.” diye konuştu.

Kuzey Makedonya’nın gelecek yıl Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanlığının yanı sıra Güney Doğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Sürecinin Dönem Başkanlığını üstlenecek olmasının önemine işaret eden Meclis Başkanı Şentop, üstlenecekleri görevden dolayı başarı dileklerini iletti.

Meclis Başkanı Şentop, ayrıca Kuzey Makedonya’daki terör örgütü FETÖ yapılarına dikkati çekti.

Şentop, Türkiye’nin, FETÖ iltisaklı yapıların tasfiye edilmesi ve örgütle bağlantılı şahısların Kuzey Makedonya’dan sınır dışı edilmeleri konularında somut adım beklentisini aktardı.

Meclis Başkanı Şentop, FETÖ’nün, sadece Türkiye’nin değil Kuzey Makedonya’nın ulusal güvenliği için de ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Öte yandan Kuzey Makedonya Meclisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Caferi ise Kuzey Makedonya ile Türkiye arasındaki güçlü geleneksel dostluk ve ortaklığa işaret ederek, iki ülke arasındaki ikili işbirliğinin özellikle meclisler seviyesinde olmak üzere tüm düzeylerde dinamik olduğunu ifade etti.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesinin (KEİPA) 30. Kuruluş yıldönümünde dönem başkanlığı devralan Türkiye’yi tebrik eden Caferi, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğine de değinerek bu doğrultuda Makedonya-Türkiye Ticaret Odasının (MATTO) özel katkılarını vurguladı.

Caferi, Türkiye ile NATO kapsamındaki başarılı işbirliğinin yanı sıra özellikle askeri eğitim, Kuzey Makedonya ordusunun teçhizat ihtiyaçlarına yapılan hibeler ve barış operasyonlarına birlikte katılımına verdikleri büyük öneme dikkati çekti.

Kuzey Makedonya meclisinin açıklamasına göre, taraflar, müzakerelerin son aşamada olduğu iki ülke arasındaki ikili “Serbest Ticaret Anlaşması”nın revize edilmesi ve güncellenmesi konusuna da değindi.

[UHA Haber Ajansı, 23 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.