enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünya Azerbaycan Bilim İnsanları Forumu

Dünya Azerbaycan Bilim İnsanları Forumu
14 Aralık 2022
178
A+
A-

Dünya Azerbaycan Bilim İnsanları Forumu için hazırlık toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen Azerbaycanlı bilim insanlarının bulunduğu toplantıya TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e vekalet eden TÜBA Asli Üyesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar katıldı.

Etkinlikte Türkiye, ABD, Fransa, Kanada, Almanya, Avusturya, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Gürcistan, Güney Kore, Estonya, İsveç ve Mısır’dan toplam 20 bilim insanı yüz yüze Çin, Japonya, Umman ve Suudi Arabistan’dan ise 4 bilim insanı çevrimiçi şekilde yer aldı.

TÜBA Konsey Üyesi Prof. Acar toplantıda dünyada Türk ve Azerbaycan doktorlarının ortak çalışmasının öneminden bahsetti ve son dönemde bu iş birliğinin öneminin daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

Programda Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, toplantının önemine dikkat çekti ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Dünya Zafer Kongresi’nde yurt dışında yaşayan Azerbaycanlı bilim insanlarının güçlerini birleştirme tavsiyesini hatırlattı. “belirlenen büyük hedefleri bu toplantı netleştirecek. Başta bilim insanları olmak üzere başka ülkelerde yaşayan soydaşlarımız, halkımızın gerçek sesi olan Azerbaycan gerçeklerinin dünya kamuoyuna ulaştırılmasına, Güney Azerbaycan’da yaşayan soydaşlarımızın hakları için verdikleri mücadeleye katkı sağlamalıdır. Bu anlamda faaliyetlerinizi düzenlemeniz ve koordine etmeniz ayrı bir önem arz etmektedir” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 14 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.