enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kabil’de Yabancıların Kaldığı Otele Saldırı

Kabil’de Yabancıların Kaldığı Otele Saldırı
13 Aralık 2022
472
A+
A-

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yabancı müşterilere hizmet veren bir otel saldırıya uğradı. Taleban yetkililerine göre saldırganların üçü öldürüldü.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Reuters kaynaklı haberine göre, Reuters haber ajansı otelin Çin vatandaşları arasında popüler olduğunu bildirdi.

Taleban hükümeti sözcüsü Zabihullah Mücahid iki yabancı otel müşterisinin kaçmak için pencereden atlayarak yaralandıklarını kaydetti. Bölge sakinleri patlama ve silah sesleri duyduklarını bildirdi, sosyal medyada yayılan fotoğraflarda binadan duman yükseldiği görüldü.

Kabil’deki Acil Durum Hastanesi, kendilerine bir kilometre uzaklıkta patlama ve silah sesleri duyulduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, toplam 21 kişinin hastaneye getirildiği, bunların 18’inin yaralı, 3’ünün ise hastaneye taşındıkları sırada hayatlarını kaybetmiş oldukları belirtildi.

Taleban tarafından atanan Kabil polis şefi Halid Zedran saldırının birkaç saat sürdüğünü ve “temizlik” operasyonunun devam ettiğini söyledi.

Saldırının sorumluluğunu hemen üstlenen olmadı ancak IŞİD’in bir uzantısı ve Taleban’ın rakibi olan IŞİD Horasan örgütünün, saldırılarını arttırdığı biliniyor.

Saldırı, Çin Büyükelçisi’nin Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yaptıkları toplantıdan bir gün sonra geldi. Toplantıda, güvenlik ve büyükelçiliğin korunmasına daha çok dikkat gösterilmesi konuları ele alınmıştı.

Çin devlet haber ajansı Xinhua, saldırının bir Çin konukevi ve Kabil’deki büyükelçiliğe yakın bir noktada düzenlendiğini ve durumun yakından izlendiğini belirtti.

Çin Büyükelçiliği, Reuters haber ajansının konuyla ilgili yorum talebini henüz yanıtlamadı.

Afganistan’da son haftalarda çok sayıda saldırı düzenlendi. Bunlar arasında bu ayın başında Pakistan Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırı ve Rusya Büyükelçiliği yakınındaki intihar saldırısı da var. Her iki eylemi de IŞİD üstlenmişti.

2021 Ağustos ayında Afganistan’da iktidarı yeniden devralan Taleban ülkenin güvenliğine odaklandığını belirtiyor.

[UHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.