enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Malta ile ticareti geliştirmeyi hedefliyoruz”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Malta ile ticareti geliştirmeyi hedefliyoruz”
2 Aralık 2022
286
A+
A-

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Malta arasında 1 milyar dolara yaklaşan dış ticaretin Türkiye’nin lehine geliştiğini belirterek, “Avrupa Birliği üyesi Malta yakın ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Türkiye’ye sıcak bakan bu ülke ile ticaretimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Ankara Ticaret Odası olarak yeni dönemde bu konuda çalışma yapacağız” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Eşgüdüm Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyorken Türkiye Cumhuriyeti’nin Valetta Büyükelçiliği’ne atanan Erdeniz Şen, ATO Başkanı Baran’ı makamında ziyaret etti.

ATO Başkanı Baran, ziyarette yaptığı konuşmada, Malta’nın yüzölçümü olarak küçük bir ülke olmasına rağmen coğrafi konumu nedeniyle stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Malta’nın Türkiye açısından önemli bir pazar durumunda olduğunu kaydeden Baran, Akdeniz’in ortasında yer alan ve Avrupa Birliği üyesi olan Malta’nın dış ticaretinde Türkiye’nin önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Baran, iki ülke arasında 1 milyar dolara yaklaşan dış ticaretin Türkiye’nin lehine geliştiğini belirterek, “Avrupa Birliği üyesi Malta yakın ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Türkiye’ye sıcak bakan bu ülke ile ticaretimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Malta, Kuzey Afrika’ya açılmak isteyen üyelerimiz için de fırsatlar sunan bir ülke. Ankara Ticaret Odası olarak yeni dönemde bu konuda çalışma yapacağız” dedi.

-MALTA, HEM AB HEM DE KUZEY AFRİKA’YA AÇILAN BİR KAPI-

Büyükelçi Şen ise yaptığı konuşmada, Büyükelçi olarak görev üstleneceği Malta ile Türkiye’nin ticaretini artırmayı hedeflediği için Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin şehirlerini ve potansiyelini tanıtmak istediğini anlattı.

Türk yatırımcılarının Malta’da yer aldığını kaydeden Büyükelçi Şen, ülkedeki iki büyük limandan birini Yıldırım Holding diğerini de Global Holding’in işlettiği bilgisini verdi. Otokar firmasının Malta’ya otobüs ihracatı yaptığını belirten Büyükelçi halen Malta’da ulaşımın Otokar ürünleriyle sağlandığını kaydetti.

Türk iş insanlarının Malta üzerinden başka ülke pazarlarına açılabileceklerini ifade eden Şen, “Malta, Türkiye için hem Avrupa Birliği’ne ticaretin daha rahat yapılabileceği bir ülke hem de Kuzey Afrika’ya açılabileceğimiz bir ülke” dedi. Türk iş insanlarının Malta’da yatırımları bulunduğunu kaydeden Şen, yatırımlarda Türkiye’nin Almanya’nın ardından ikinci sırada yer aldığını söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 02 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.