enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:03 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:35 Papa 14. Leo göreve gelmesinin ardından ilk dış gezisini Türkiye’ye gerçekleştirecek.
00:31 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:31 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:29 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:26 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:20 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:15 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
00:07 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı.
00:06 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
18:26 Takım olabilmenin verimi!…
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:50 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:45 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
00:04 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, Teknik Direktörü Fatih Tekke 90 dakikayı değerlendirdi…
00:04 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Malta ile ticareti geliştirmeyi hedefliyoruz”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Malta ile ticareti geliştirmeyi hedefliyoruz”
2 Aralık 2022
286
A+
A-

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Malta arasında 1 milyar dolara yaklaşan dış ticaretin Türkiye’nin lehine geliştiğini belirterek, “Avrupa Birliği üyesi Malta yakın ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Türkiye’ye sıcak bakan bu ülke ile ticaretimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Ankara Ticaret Odası olarak yeni dönemde bu konuda çalışma yapacağız” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Eşgüdüm Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyorken Türkiye Cumhuriyeti’nin Valetta Büyükelçiliği’ne atanan Erdeniz Şen, ATO Başkanı Baran’ı makamında ziyaret etti.

ATO Başkanı Baran, ziyarette yaptığı konuşmada, Malta’nın yüzölçümü olarak küçük bir ülke olmasına rağmen coğrafi konumu nedeniyle stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Malta’nın Türkiye açısından önemli bir pazar durumunda olduğunu kaydeden Baran, Akdeniz’in ortasında yer alan ve Avrupa Birliği üyesi olan Malta’nın dış ticaretinde Türkiye’nin önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Baran, iki ülke arasında 1 milyar dolara yaklaşan dış ticaretin Türkiye’nin lehine geliştiğini belirterek, “Avrupa Birliği üyesi Malta yakın ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Türkiye’ye sıcak bakan bu ülke ile ticaretimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Malta, Kuzey Afrika’ya açılmak isteyen üyelerimiz için de fırsatlar sunan bir ülke. Ankara Ticaret Odası olarak yeni dönemde bu konuda çalışma yapacağız” dedi.

-MALTA, HEM AB HEM DE KUZEY AFRİKA’YA AÇILAN BİR KAPI-

Büyükelçi Şen ise yaptığı konuşmada, Büyükelçi olarak görev üstleneceği Malta ile Türkiye’nin ticaretini artırmayı hedeflediği için Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin şehirlerini ve potansiyelini tanıtmak istediğini anlattı.

Türk yatırımcılarının Malta’da yer aldığını kaydeden Büyükelçi Şen, ülkedeki iki büyük limandan birini Yıldırım Holding diğerini de Global Holding’in işlettiği bilgisini verdi. Otokar firmasının Malta’ya otobüs ihracatı yaptığını belirten Büyükelçi halen Malta’da ulaşımın Otokar ürünleriyle sağlandığını kaydetti.

Türk iş insanlarının Malta üzerinden başka ülke pazarlarına açılabileceklerini ifade eden Şen, “Malta, Türkiye için hem Avrupa Birliği’ne ticaretin daha rahat yapılabileceği bir ülke hem de Kuzey Afrika’ya açılabileceğimiz bir ülke” dedi. Türk iş insanlarının Malta’da yatırımları bulunduğunu kaydeden Şen, yatırımlarda Türkiye’nin Almanya’nın ardından ikinci sırada yer aldığını söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 02 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.