enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Kazakistan ve Özbekistan’dan Doğalgaz Adımı

Rusya Kazakistan ve Özbekistan’dan Doğalgaz Adımı
29 Kasım 2022
427
A+
A-

Rusya, Kazakistan ve Özbekistan’la doğalgaz üretimi konusunda olası işbirliğine dair görüşmeler yapıyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak da üç ülkenin arasındaki görüşmeleri doğruladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Reuters Haber’den aktardığı haberine göre, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sonrasında bu ülkeye uygulanan ambargolar ve devam eden çatışmalar özellikle Avrupa’da enerji konusunda sıkıntılar yaşanmasına neden olurken Rusya, Özbekistan ve Kazakistan’la doğalgaz konusunda işbirliği yapmak üzere görüşmeler yürütüyor.

Üç ülkenin kurulması planlanan birlikle başta Çin olmak üzere diğer ülkelere yönelik talebin karşılanması konusunda işbirliği yapması planlanıyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, her ne kadar bu konudaki müzakereleri doğrulasa da işbirliğinin içeriğine dair detaylı bilgi paylaşmadı.

Öte yandan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de Rusya’yla enerji işbirliği konusunda açıklamalarda bulundu. Çin devlet medyasının haberine göre Jinping, ülkesinin Rusya’yla enerji konusundaki işbirliğini daha da geliştirmek ve daha yakın çalışmak konusunda istekli olduğunu söyledi.

Çin lideri ülkesiyle Rusya arasında enerji alanındaki işbirliğinin küresel enerji güvenliği konusunda da önemli olduğunu ifade etti.

[UHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.