enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türkçe düşünüp, birbirimizi Türkçe sevmeliyiz”

“Türkçe düşünüp, birbirimizi Türkçe sevmeliyiz”
3 Kasım 2022
191
A+
A-

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkçe’nin önemine değinerek, “Türkçe düşünüp, birbirimizi Türkçe sevmeliyiz” açıklamasında bulundu.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)nın haberine göre, İYİ Parti Konya Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Fahrettin Yokuş, Türk Harf Devrimi Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

“Türk milletinin dili Türkçe’dir”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milletinin dili Türkçedir” dediğini anımsatan Yokuş, “Biz de aynı şeyi söylüyor, savunuyoruz. Biz de Atamız gibi, ‘Türk Dili, Türk Milleti için kutsal bir hazinedir’ diyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Yokuş, Türkçe’nin her Türk evladının büyük hazinesi olduğunu vurgulayarak, “Dilsiz bir millet, toplum, ülke, devlet olmaz. Dilsiz bir toplum var olamaz. Her şeyden daha çok dilimize sahip çıkmamız gerekiyor. Atamızın da dediği gibi bu büyük hazinemize sahip çıkmalıyız.” dedi.

“Düşünemeyen varsa o onun sorunu”

Bazılarının Türkçe ilgili anlamsız görüşlerine takılmamak gerektiğini kaydeden Yokuş, “Onlar onların düşünme kapasitesinden yoksun olmaları. Kendi yeteneksizliklerini dilimize atmaları onların yetersizliğini örtmez. Türkçe düşünüp, birbirimizi Türkçe sevmeliyiz. Türk Harf Devrimi Haftası kutlu olsun.” şeklinde konuştu. (TBMM)

[UHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.