enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
00:49 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:39 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:37 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:34 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
00:34 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:34 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:28 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:23 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:18 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:13 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:04 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Insight Turkey “Gelişen Teknolojileri Benimsemek” Başlıklı Yeni Sayısını Yayınladı

Insight Turkey “Gelişen Teknolojileri Benimsemek” Başlıklı Yeni Sayısını Yayınladı
22 Ekim 2022
277
A+
A-

Insight Turkey’in yeni özel sayısında, yeni teknolojik gelişmeler ile Türk teknopolitiği arasındaki etkileşimin mümkün olduğunca çok yönünü keşfetmeye çalıştık. Bu bağlamda, bu sayı teknolojik gelişmeler ve küresel siyaset arasındaki ilişki için çok önemli olan çeşitli konuları kapsayan 8 araştırma makalesi ve 2 yorum içermektedir.

Insight Turkeyin yeni özel sayısında, yeni teknolojik gelişmeler ile Türk teknopolitiği arasındaki etkileşimin mümkün olduğunca çok yönünü keşfetmeye çalıştık. Bu bağlamda, bu sayı teknolojik gelişmeler ve küresel siyaset arasındaki ilişki için çok önemli olan çeşitli konuları kapsayan 8 araştırma makalesi ve 2 yorum içermektedir.

Richard A. Bitzinger, araştırmacı yorumunda, yaklaşmakta olan 4. sanayi devrimine dahil edilen teknolojilerin ve özellikle Yapay Zeka’nın gelecekte savaşın biçiminde ve yönetiminde radikal bir paradigma değişikliğini temsil etmeyi vaat ettiğini göstermeye çalışmaktadır. Bu bağlamda Javadbay Khalilzade’nin araştırma makalesi, İHA’ların veya savaş dronlarının nasıl çoğaldığını ve bunun modern savaşı nasıl değiştirdiğini ve şekillendirdiğini anlatmaktadır.

Erman Akıllı’nın yazısı, tekelleşme yerine küresel organizasyonlar veya bölgesel entegrasyonlar üzerine kurulu evrenlerin yaratılmasına bağlı olan Metaevrenin gelecekteki başarısı hakkında uyarıcı bir sohbet başlatmaktadır. Aynı şekilde Mehmet Rıda Tür, yapay zekanın yakında enerji sektöründe birincil karar vericiler olarak insanları geçeceği öngörüsünde bulunmaktadır. İkinci konu üzerine yorumumuzda Bruno Maçães, okuyucuları iklim değişikliğini ve küresel siyaset üzerindeki etkisini cesurca ve özgün bir şekilde düşünmeye davet etmekte ve iklim acil durumunun çözümünün Antroposen’den çıkmak değil, merak uyandıran bir şekilde ona ilk kez girmek olduğunu savunmaktadır.

Nezir Akyeşilmen tarafından yazılan araştırma makalesi, Türkiye’nin ulusal siber güvenlik stratejisinin belgelerini, politikalarını, stratejilerini, önlemlerini ve organizasyon yapılarını araştırmakta ve Türkiye’nin teknik performansının yasal performansından nispeten daha zayıf olduğunu savunmaktadır. Ali Burak Darıcılı ise Milli İstihbarat Teşkilatı’nın artan operasyonel kapasitesini yüksek teknoloji ürünleri bağlamında değerlendirmektedir.

COVID-19 sonrası dönemde ekonomiye ışık tutmak gerekirse, Bilal Bağış yeni bir araç olan merkez bankası dijital para biriminin çağdaş ödeme sistemlerini iyileştirmesi, para politikasının etkinliğini güçlendirmesi ve para politikasının etkinliğini güçlendirmesi için öngörülen yöntemlere odaklanırken, Finansal istikrarı güvence altına alan Cenay Babaoğlu, pandemi sürecinin idari işlevlerde teknolojinin artan kullanımı ile kamu yönetimlerinin artan dijitalleşmesini nasıl etkilediğini sorgulamaktadır. Benzer bir ruhla, Narmina Mamishova araştırma makalesi, Türkiye’nin aşı diplomasisini ve ülkenin küresel güç yapılandırmasındaki paylarını koruma ve genişletme çabalarındaki rolünü incelemektedir.

Mahmut Özer, Nurşin Ateşoğlu Güney, Sabrina P. Ramet ve Aleksander Zdravkovski, Türkiye’deki yükseköğretim ve Ukrayna-Rus savaşına vurgu yaparak özel sayımızın kapsamını zenginleştiren üç konu dışı yorum sunmaktadır.

Bu konuda ortaya atılan teşvik edici ve ufuk açıcı tartışmaların okuyucularımıza yardımcı olacağını umuyor ve inanıyoruz.

[UHA Haber Ajansı, 22 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.