enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya, devre dışı bırakmayı planladığı nükleer santralleri kapatmaktan vazgeçti

Almanya, devre dışı bırakmayı planladığı nükleer santralleri kapatmaktan vazgeçti
18 Ekim 2022
528
A+
A-

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yıl sonunda devre dışı bırakılması planlanan üçüncü nükleer enerji santralinin de hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Başbakan Scholz, ülkede aktif kalan üç reaktörden biri olan Emsland’ın da ömrünün uzatılması konusunda koalisyon hükümetinin anlaşmaya vardığını belirtti. Başbakan Scholz üç santralin de hizmet vermeye devam etmesi için yasal düzenleme yapılacağını bildirdi.

Ülkenin kuzeyindeki Emsland santrali Scholz’un liderliğindeki koalisyon hükümetinn nükleer karşıtı ortağı Yeşiller ile liberal FDP arasında bir süredir anlaşmazlık yaratıyordu.

Nükleer enerjiden vazgeçme planları ertelendi

Almanya, Japonya’daki Fukuşima nükleer santralinde yaşanan felaketin ardından, kullanımdaki altı nükleer enerji santralinden eskiyen üçünü devre dışı bırakmıştı, kalan üç santrali de bu yılın sonundakapatma kararı almıştı.

Ancak hükümet, Rusya’nın Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatını kesmesi üzerine kış aylarında enerjisiz kalmamak için bu karardan geri adım atmış ve bu kapsamda ülkenin güneyindeki Isar 2 ve Neckarwestheim 2 nükleer enerji santrallerini rezervde bırakacağını açıklamıştı.

Isar 2’de sızıntı

Geçtiğimiz ay elektrik tedarikçisi E.ON, Isar 2 nükleer enerji santralinde bir sızıntı yaşandığını bildirmiş, Almanya Çevre Bakanlığı da, sızıntının güvenliği tehlikeye atmadığını, ancak hükümetin kış ayları için enerji planlarını zorlaştırabileceğini ifade etmişti.

Rusya’ya olan enerji bağımlılığını azaltmaya çalışan Almanya, ortaya çıkan enerji açığını kapatmak için nükleer enerjinin yanı sıra kömür santrallerinin de devrede kalmasını kararlaştırmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.