enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan ateşle oynuyor

Yunanistan ateşle oynuyor
6 Eylül 2022
276
A+
A-

SABAH Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, kaleme aldığı ‘Yunanistan ateşle oynuyor’ başlıklı köşe yazısında, Türkiye kamuoyunun, Yunanistan’ı kukla gibi oynatan NATO’yu ve Amerika’yı çok ciddi biçimde tartışmaya başladığına dikkat çekiyor.

Mehmet Barlas kimdir? Mehmet Barlas hayatı ve kariyeri.. - Haberler“Özellikle NATO müttefiki ve komşumuz olan Yunanistan’ın Lavrion kampında FETÖ’cü ve PKK’lıları besleyip desteklemesi kamuoyunda öfke sebep oluyor” diyen Mehmet Barlas yazısında, “Komşumuz ve müttefikimiz bununla da kalmıyor. Yunanistan, geçen sene Türk hava sahası ve karasularına yönelik toplam 1616 ihlal ve tacizde bulunurken, söz konusu rakam bu yılın sekiz ayında 1123’e ulaşmış durumda” olduğunun altını çiziyor.

SABAH Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, yazısına şöyle devam ediyor:

ABD Gelecek 5 Yılda İncirlik'ten Vazgeçmez''“Türk jetleri, 14 ayrı olayda 3 bin 372 saniye radar kilidiyle taciz edilmiş. Ayrıca Yunanistan’ın her adasına bir askeri üs kuran ABD’nin Türkiye’de sadece bir üssü var. Onun adı da İncirlik Türkiye zaman zaman üssü kapatmayı da düşünüyor. Bu konu özellikle 1974’teki Kıbrıs Savaşı sonrasında ABD tarafından Türkiye’ye ambargo uyguladığı zaman gündeme gelmişti. Türkiye ile ABD ilişkileri ne zaman gerilse İncirlik Üssü gündeme gelir. Ayrıca 15 Temmuz FETÖ ihanetinde İncirlik Üssü hakkındaki şaibeler hâlâ devam ediyor”.

“Anlatmak istediğim şu” diyen Mehmet Barlas, “Amerika Yunanistan adalarına konuşlanacağım derken bölgedeki en stratejik üssünü ve Türkiye gibi çok önemli bir müttefikini kaybetmekle karşı karşıya. Kimse olmaz olmaz demesin. Dünya siyasetinde her gün başdöndürücü gelişmelerin yaşandığı günümüzde herşey olabilir” diyor.

Avrupa Birliği 2020'yi krizlerle geçirdiKüresel Batı cephesinin en önemli kollarından biri olan Avrupa Birliği’nin, Rusya’ya koyduğu ambargolarla kendini batma noktasına getirdiğinin altını çizen Barlas, ABD’nin başında zaten varlığı ile yokluğu belli olmayan Biden isimli bir zatın var olduğunu, yani her türlü mantık dışı kararının ihtimal dahilinde bulunduğunu hatırlatıyor.

Yunanistan’ın Türkiye’ye saldırır mı sorusunun da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini belirten SABAH Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TEKNOFEST’te yaptığı konuşmada ilk kez Yunanistan’a bu kadar sert çıktığına dikkat çekiyor.

Mehmet Barlas yazısında, “Umarım, Yunan hükümeti bu konuşmanın satır aralarında verilen mesajı doğru algılamıştır. Eğer Türkiye’ye karşı bir çılgınlık yapmayı düşünüyorsa, ABD’nin gazına gelerek çılgınlık yapan ülkelerin akıbetlerine bir kez daha bakmasını tavsiye ederim” diyor.

Liz TrussİNGİLTERE’NİN YENİ BAŞBAKANI
Dün İngiltere yeni başbakanını seçti. 2000 muhafazakâr parti delegesi Dışişleri Bakanı ve Maliye Bakanı arasında seçim yaptı. Kazanan kişi Liz Truss Boris Johnson’un boşalttığı koltuğa oturdu.

Tabi merak edilen birçok konu var. Bunların başında yeni başbakanın Ukrayna-Rusya savaşında nasıl bir dış politika izleyeceği…

Bakalım yeni yönetim tansiyonu düşürecek mi? Yoksa AB’yi ateşe atma pahasına yangına körükle mi gidecek. Bu kış, Ukrayna’yı Rusya ateşine atarak adeta intihar eden Avrupa’yı konuşmaya devam edeceğiz.

Temel Karamollaoğlu'ndan 'Abdullah Gül' açıklamasıABDULLAH GÜL ADAY OLUR MU?
SABAH Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, yazısının son bölümünde ise, “Türkiye siyasetinde ise müjdeli bir haber var!” diyor ve 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayları arasında Abdullah Gül’ün adının yeniden konuşulmaya başladığını belirtiyor.

Barlas, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül’den bahsederken “Bu ihtimal gerçek olabilir” dediğini hatırlatıyor.

“Zaten Abdullah Gül geçen gün bütün resmi bayramlara katıldığını açıklayarak altılı masaya göz kırpmıştı” diye yazan Mehmet Barlas, “6’lı masanın aday borsasında son durum şu: CHP Kılıçdaroğlu’nu dayatıyor. Akşener Mansur Yavaş’ı istiyor. Deva, Gelecek ve Saadet ise Abdullah Gül ismini zorluyor” diyor.

İmamoğlu'ndan büyük skandal! Demirtaş sevdasını İBB'ye taşıdıBarlas, HDP’nin bir sol ittifaka giderek Demirtaş’ı aday gösterebileceğinden söz ediyor ve İmamoğlu’nun ise yarıştan çekilmediğini hatırlatıyor.

SABAH Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, “Bu tablodan nasıl bir ortak aday çıkar bilemem. Ama görünen o ki Millet İttifakı’nın taraftarlarının sabrı da liderlerine olan inancı da tükeniyor” diyor ve yazısını böylece noktalıyor..

[UHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.