enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da 30 yıl sonra ilk kadın başbakan

Fransa’da 30 yıl sonra ilk kadın başbakan
17 Mayıs 2022
806
A+
A-

PARİS – UHA HABER / Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başbakanlık makamına Çalışma Bakanı Elisabeth Borne’u atadı. Borne, 1992’den beri bu göreve atanan ilk kadın siyasetçi oldu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Fransa’nın yeni Başbakanı Elisabeth Borne oldu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Jean Castex’in istifasının ardından boşalan koltuğa Çalışma Bakanı Borne’u atadı.

Macron’un yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından görevden ayrılması beklenen Castex, Elysee Sarayı’na giderek resmen istifasını sunmuştu. Kabinede ciddi değişikliklere gideceği tahmin edilen Macron da Castex’in istifasını kabul etmişti.

Sürpriz olmadı

Başbakanlık görevi için en büyük aday olarak 61 yaşındaki Borne görülüyordu. 2020’de Çalışma Bakanı olan Borne, daha önce yine Macron hükümetlerinde Ulaştırma Bakanı ve Ekolojik Geçiş Bakanı olarak görev yapmıştı.

Edith Cresson, Mayıs 1991'den Nisan 1992'ye kadar başbakanlık yapmıştı.
Edith Cresson, Mayıs 1991’den Nisan 1992’ye kadar başbakanlık yapmıştı. Fotoğraf: AFP/dpa/picture alliance

Borne, Fransa tarihinin ikinci kadın başbakanı olacak. Daha önce Sosyalist Cumhurbaşkanı François Mitterrand döneminde Edith Cresson Mayıs 1991’den Nisan 1992’ye kadar başbakanlık yapmıştı.

Macron ve yeni Başbakan Borne’un hükümette yer alacak diğer isimleri önümüzdeki günlerde belirlemesi bekleniyor.

Yeni Başbakan’ın ilk görevi, partisini gelecek ay yapılacak parlamento seçimlerine hazırlamak olacak.

EK Kaynaklar *DW,AP,AFP

[UHA Haber Ajansı, 17 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.