enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran dini lideri Hamanei,”Maalesef İslam devletleri Filistin meselesini konuşmaya bile yanaşmıyorlar”

İran dini lideri Hamanei,”Maalesef İslam devletleri Filistin meselesini konuşmaya bile yanaşmıyorlar”
28 Nisan 2022
447
A+
A-

Kasaba Doktoru

TAHRAN – UHA HABER / İran dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugün dünyanın yeni bir uluslararası düzenin eşiğinde olduğunu açıkladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Ayetullah Hamanei bu düzenin iki kutuplu düzen ve tek kutuplu teorisinin ortaya atılmasının ardından şekillendiğini ve bu dönemde ise Amerika’nın da günden güne zayıfladığına dikkat çekti. 

 Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, yüzlerce öğrenci ve öğrenci dernekleri üyeleri ile görüşmesinde üniversitelerin İnkılabın en önemli meselelerinden biri olduğunu belirterek; “İran İslam Cumhuriyeti bugün üniversiteleri ile gurur duyuyor.” dedi.

İran dini lideri Hamanei konuşmasında ayrıca ‘Dünya Kudüs Günü‘nün yakın olduğuna da değinerek, Filistin halkının büyük fedakarlıkları ve Siyonistlerin cinayetleri ve fiyaskolarının doruk noktaya ulaşması ile beraber bu yılki Kudüs’ün diğer yıllarınkine göre farklı olduğunu, mazlumun aynı zamanda güçlü ve dik duran Filistin halkı ile sempati yapılarak onların morallerinin arttırılması gerektiğini açıkladı.

Ayetullah Hamanei, konuşmasının son bölümünde ise Kudüs meselesiyle ilgili olarak, Filistin halkı ve gençlerinin büyük fedakarlıklarda bulunduğuna dikkat çekerek, Siyonist Rejim ise fiyasko ve cinayet sınırlarını zorladığını, her halta baş vurduğunu, Amerika ve Avrupa’nın da onu desteklediğini belirtti.

İslam ülkelerinin Filistin meselesindeki eylemlerini şiddetle eleştirdiğini de belirten İran dini lideri Hamanei, “Maalesef İslam devletleri çok kötü performans sergiliyor ve Filistin meselesini konuşmaya bile yanaşmıyorlar. Bazıları Filistin’e yardım etmenin yolunun Siyonistlerle ilişkiye girmek olduğunu düşünüyor. Bu büyük bir hata.” diye konuştu.

Ayetullah Hamanei ayrıca Ukrayna olaylarına da değinerek, son Ukrayna olaylarına daha derinden ve yeni bir dünya düzeninin oluşumu bağlamında bakmak gerektiğini hatırlatarak, “Muhtemelen bu olayların ardından karmaşık ve zor süreçler başlayacak. Böyle bir ortamda İran İslam Cumhuriyeti dahil tüm ülkelerin görevi bu yeni düzende çıkarlarını ve güvenliklerini korumak ve marjinalleşmemektir.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.