enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere düzensiz göçe karşı donanmayı seferber ediyor

İngiltere düzensiz göçe karşı donanmayı seferber ediyor
15 Nisan 2022
668
A+
A-

Kasaba Doktoru

LONDRA – UHA HABER / İngiltere‘de, Manş Denizi üzerinden gelen ve son yıllarda yoğunlaşan düzensiz göçle mücadelenin komutası Kraliyet Donanması’na veriliyor. İltica başvurusunda bulunanlar ise Ruanda’ya gönderilecek.

(UHA) UluslararasıTRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin haberine göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, düzensiz göç ile mücadele amacıyla bundan böyle Manş Denizi Kraliyet Donanması tarafından kontrol altında tutulacağını açıkladı.

“Bugünden (14 Nisan 2022) itibaren Manş Denizi’ndeki sınır koruma görevinin komutası Kraliyet Donanması’na geçecek” diyen Johnson, hedeflerinin, “Hiçbir botun farkedilmeden Birleşik Krallık’a ulaşamaması” olduğunu dile getirdi.

Bu bağlamda, devriye görevi ve insan kaçakçılarının yakalanması için tekne, uçak ve gözetleme teçhizatlarına ek kaynak ayıracaklarını belirten Başbakan Johnson, “İnsan kaçakçılarına böylece net bir mesaj vermiş olacağız. Manş Denizi’nde başka insanların hayatını tehlikeye atanlar, kendi hayatlarını cezaevlerinde geçirme riskine atmış olacak” ifadesini kullandı.

İltica isteyenler Ruanda’ya gönderilecek

İngiltere Başbakanı Johnson, açıklamasının devamında bundan böyle İngiltere’de iltica başvurusunda bulunanlarla göçmenlerin Afrika ülkelerinde Ruanda’ya gönderileceğini duyurdu. Londra ile Kigali arasında yapılan anlaşmaya göre, İngiltere’ye gelen mülteci adayları Ruanda tarafından kabul edilecek ve burada onlara yasal oturum izni verilecek.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson
Boris Johnson Fotoğraf: Matt Dunham/AP Photo/picture alliance

İngiliz haber ajansı Press Association’un (PA) verilerine göre, Fransa’dan gelip Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışanların sayısı 2021 yılında, 28 binden fazla kişiyle, yakın tarihte bugüne dek kaydedilen en yüksek seviyeye çıkmıştı. Fransız makamları daha önce, söz konusu bir yıl içinde en az 30 kişinin Manş Denizi güzergahında hayatını kaybettiğini, dört kişinin de kaybolduğunu bildirmişti.

Fransa ile İngiltere’yi denizin altından birbirine bağlayan Manş Tüneli’nde güvenlik önlemlerinin son yıllarda artırılmasıyla birlikte çok sayıda sığınmacı ve düzensiz göçmen, deniz yolu ile İngiltere’ye ulaşmayı deniyor. Avrupa Birliği’nin (AB) Schengen bölgesinde iltica hakkı tanınmayan bu göçmenlerin çoğu, İngiltere’de aileleri olduğu için ya da orada daha kolay iş bulabileceklerini düşündükleri için Ada’ya geçmek istediğini ifade ediyor.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 15 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.