enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden Rusya’ya yeni yaptırımları açıklayacak

Biden Rusya’ya yeni yaptırımları açıklayacak
23 Mart 2022
599
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / Beyaz Saray, ABD ve Batılı müttefiklerinin Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım paketi açıklayacağını duyurdu. Mevcut yaptırımların da sertleştirilmesi planlanıyor.

Jake sullivanABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray’da bugün düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden’ın Avrupa ziyareti sırasında Batılı müttefikleriyle birlikte Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım paketini  açıklayacağını söyledi.

Sullivan, söz konusu paketin Biden’ın da katılacağı NATO ve Avrupa Birliği (AB) zirveleri kapsamında duyurulacağını belirtti.

Biden, 24 Mart’ta yapılacak Ukrayna konulu NATO, AB ve G7 zirvelerine katılmak üzere Brüksel’de olacak. Biden’ın Rusya’ya karşı Batılı müttefikleriyle birliktelik mesajı vermek için Ukrayna’nın sınır komşusu Polonya’ya da bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

Mevcut yaptırımlar sertleştirilecek

Sullivan, paketin en önemli unsurunun Moskova’nın hareket alanını daraltmak üzere mevcut yaptırımların sertleştirilmesi olduğuna da dikkat çekti. Biden’ın müttefikleriyle uzun vadeli planlar üzerinde de çalışacağını kaydeden Sullivan, ABD’nin mültecilerin ve sivillerin durumunu iyileştirmek için de adımlar atacağını söyledi.

Sullivan, ayrıca Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlamayı  ve Rus doğal gazına bağımlılığı azaltmayı hedefleyen ortak bir eylem planının da Biden’ın Brüksel ziyareti sırasında tanıtılacağını aktardı.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar neler?

Rusya ile ticari ilişkilerine askıya alan ABD, dört Rus bankasının ABD’deki varlıklarını dondurmuş; Rusya Merkez Bankası, Rusya Varlık Fonu ve Rusya Maliye Bakanlığı ile işlem yapılmasını yasaklamıştı.

Rusya’nın dolar ve euro gibi para birimleriyle ticaretine de kısıtlamalar getirilmişti. Rusya’ya Batı’dan teknoloji ihracatı büyük oranda durdurulurken Rusya uluslararası ödeme sistemi Swift sisteminden de çıkarılmıştı. Ayrıca Rus oligarklar ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlere de yaptırım uygulanması kararı alınmıştı.

Avrupa Birliği de Rusya’ya karşı benzer ekonomik yaptırım kararları aldı.

EK Kaynaklar *Reuters,AP

[UHA Haber Ajansı, 23 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.