enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda bugün Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden Rusya’ya yeni yaptırımları açıklayacak

Biden Rusya’ya yeni yaptırımları açıklayacak
23 Mart 2022
593
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / Beyaz Saray, ABD ve Batılı müttefiklerinin Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım paketi açıklayacağını duyurdu. Mevcut yaptırımların da sertleştirilmesi planlanıyor.

Jake sullivanABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray’da bugün düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden’ın Avrupa ziyareti sırasında Batılı müttefikleriyle birlikte Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım paketini  açıklayacağını söyledi.

Sullivan, söz konusu paketin Biden’ın da katılacağı NATO ve Avrupa Birliği (AB) zirveleri kapsamında duyurulacağını belirtti.

Biden, 24 Mart’ta yapılacak Ukrayna konulu NATO, AB ve G7 zirvelerine katılmak üzere Brüksel’de olacak. Biden’ın Rusya’ya karşı Batılı müttefikleriyle birliktelik mesajı vermek için Ukrayna’nın sınır komşusu Polonya’ya da bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

Mevcut yaptırımlar sertleştirilecek

Sullivan, paketin en önemli unsurunun Moskova’nın hareket alanını daraltmak üzere mevcut yaptırımların sertleştirilmesi olduğuna da dikkat çekti. Biden’ın müttefikleriyle uzun vadeli planlar üzerinde de çalışacağını kaydeden Sullivan, ABD’nin mültecilerin ve sivillerin durumunu iyileştirmek için de adımlar atacağını söyledi.

Sullivan, ayrıca Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlamayı  ve Rus doğal gazına bağımlılığı azaltmayı hedefleyen ortak bir eylem planının da Biden’ın Brüksel ziyareti sırasında tanıtılacağını aktardı.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar neler?

Rusya ile ticari ilişkilerine askıya alan ABD, dört Rus bankasının ABD’deki varlıklarını dondurmuş; Rusya Merkez Bankası, Rusya Varlık Fonu ve Rusya Maliye Bakanlığı ile işlem yapılmasını yasaklamıştı.

Rusya’nın dolar ve euro gibi para birimleriyle ticaretine de kısıtlamalar getirilmişti. Rusya’ya Batı’dan teknoloji ihracatı büyük oranda durdurulurken Rusya uluslararası ödeme sistemi Swift sisteminden de çıkarılmıştı. Ayrıca Rus oligarklar ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlere de yaptırım uygulanması kararı alınmıştı.

Avrupa Birliği de Rusya’ya karşı benzer ekonomik yaptırım kararları aldı.

EK Kaynaklar *Reuters,AP

[UHA Haber Ajansı, 23 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.