enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Deniz kabuklarından koleksiyon

Deniz kabuklarından koleksiyon
22 Mart 2022
449
A+
A-

BAKÜ – UHA HABER / Azerbaycan’da bir avukat deniz kabuklarına merak sardı. Yaklaşık 20 yılda biriktirdiği kabuklardan mini bir müze oluşturdu. Dünyanın farklı ülkelerinden 5 binden fazla deniz kabuğu toplayan Azerbaycanlı Kamandar Nasibov’un koleksiyonu dikkati çekti.

Fatih Avanos
TRT Haber : Fatih Avanos

Dünyanın birçok ülkesine gitti, deniz kabuklarını biriktirdi. Birbirinden farklı kabuklardan oluşan koleksiyonunu da müzeye dönüştürdü. Azerbaycanlı Kamandar Nasibov’un deniz kabuğu koleksiyonu dikkati çekiyor.

Aynı zamanda avukat olan Azerbaycanlı Koleksiyoner Kamandar Nasibov’un, Bakü’de kendine ait kurduğu deniz kabuğu koleksiyonu göz kamaştırıyor. 20 yıl önce başladığı koleksiyonunda dünyanın birçok ülkesinden 5 bini aşkın deniz kabuğu bulunuyor.

“Yapılması zor bir hobi”

Koleksiyoner Kamandar Nasibov, en çok bu kabukları zarar görmeden Azerbaycan’a getirirken zorlanmış.

“Ben şahsen denizin altından çıkarmadım. O mümkün değil çünkü bunların çoğu 20-40 metre altında olan kabuklar bir kısmını ben topladım bir kısmını da aldım. Bunları bir bir pamuğun içinde kutunun içinde ince ince toplayıp getirmek meselesi var. Bu hobiye insan kalbiyle yaklaşmalı bütün bu kabukları bir bir toplayıp alıp getireceksin o yüzden çok zor bir hobi.”

Nasibov koleksiyonunu büyütmeyi amaçlıyor

Mini müzede, Japonya’dan, Endonezya’ya, Malezya’dan Porto Riko’ya onlarca ülkeden deniz kabuğu yer alıyor.

Kamandar Nasibov, şu an için avukatlık ofisinde bir odayı bu mini müzeye ayırdı. Yeni seyahat planları yapan Nasibov, koleksiyonunu büyütmeyi hedefliyor.

[UHA Haber Ajansı, 22 Mart 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.