enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Baran Çelik: “Pandeminin etkilerine rağmen çift haneli ihracat artışımız sürüyor”

Baran Çelik: “Pandeminin etkilerine rağmen çift haneli ihracat artışımız sürüyor”
5 Mart 2022
1.130
A+
A-

BURSA – UHA HABER / Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) 2022 yılı şubat ayı ihracatı, 2 milyar 629 milyon 882 bin dolar olarak gerçekleşti. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, UİB’in, 2022 şubat ayı ihracat rakamları açıklandı.

Şubat ayındaki ihracatı 2 milyar 629 milyon dolar olan UİB’in, geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracat tutarı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 30 milyar 740 milyon 233 bin dolar olarak gerçekleşti. 

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nden Mayıs ihracatı değerlendirmesiUİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Son iki yıldır pandeminin ve bunun getirdiği etkileri başta otomotiv olmak üzere derinden hissettik. Ancak üretmekten vazgeçmeden, ihracata devam ediyoruz. Geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracat tutarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 30.7 milyar dolar olarak gerçekleşmesi geleceğe dair umutla bakmamıza neden oluyor. Şubat ayında da UİB çatısı altındaki birliklerinin çoğunda çift haneli artışlar kaydettik. Bursa, teknolojiyi yakından takip ederek üretmeye devam ettikçe ihracat rakamlarımız daha da yükselecektir” dedi.  

OİB’in ihracatı şubat ayında 2.2 milyar dolar 

Şubat ayında 2 milyar 172 milyon 770 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB), geriye dönük 12 aylık performansı ise bir önceki döneme göre yüze 12’lik artışla 25 milyar 181 milyon dolar olarak açıklandı. 

UTİB’in ihracatı şubatta 116 milyon dolar oldu 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24 artışla 116 milyon 366 bin dolar ihracata imza attı. UTİB’in geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artışla 1 milyar 396 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

UHKİB’den şubatta 98 milyon dolar ihracat 

Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41 artışla 98 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB), geriye dönük 12 aylık ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artışla 1 milyar 11 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti. 

UMSMİB’in ihracatı şubat ayında 19 milyon dolar 

Şubat ayında bir önceki yılın şubat ayına göre yüzde 28 artışla 19 milyon dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 245 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu. 

UYMSİB’den şubatta 9 milyon dolarlık ihracat 

Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28 artışla 9 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 162 milyon 595 bin dolar seviyelerinde dış satışa imza attı. 

Öte yandan, UİB üzerinden ihracat kaydı yapılan ve ‘diğer’ başlığı altında listelenen sektörlerin şubat ayı ihracatı, 214 milyon dolar olarak açıklandı. 

[UHA Haber Ajansı, 05 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.