enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.
00:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
00:38 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
00:20 SPD Başkanı Yıldız: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
00:19 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
00:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
00:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
00:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
00:04 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
13:29 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukraynalılar En Kötü Senaryoya Hazırlanıyor

Ukraynalılar En Kötü Senaryoya Hazırlanıyor
7 Şubat 2022
397
A+
A-

WASHINGTON – UHA HABER / Binlerce Rus askeri Ukrayna sınırı yakınında konuşlanmışken Kiev sakinleri Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ve NATO’ya baskı kampanyası kapsamında bir sonraki adımının ne olacağını kaygıyla izliyor. Başkent Kiev yakınlarında bazı Ukraynalılar savaş eğitimi alıyor.

Binlerce Rus askeri Ukrayna sınırı yakınında konuşlanmışken Kiev sakinleri Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ve NATO’ya baskı kampanyası kapsamında bir sonraki adımının ne olacağını kaygıyla izliyor.

Başkent Kiev yakınlarında bazı Ukraynalılar savaş eğitimi alıyor.

Kievliler savaştan kaçınmanın mümkün olduğuna inansa da Putin’in işgal kararı almasından kaygılı.

Oleksandr Antonets yağmur çamur demeden haftada iki kez atları eğitmek için Kiev Hipodromu’na gidiyor. Emekli üniversite profesörü atlarla çalışmanın kafasını Rusya-Ukrayna krizinin kaygılarından uzaklaştırdığını söylüyor.

Antonets, “Kimse Putin’in ne yapacağını söyleyemez, kimse gerçekten bilemez. O yüzden en kötüsüne yani Rusya’nın saldırısına hazırlıklı olmalıyız” diyor.

Antonets zor zamanlardan korkmuyor. 2014’te Ukrayna’nın Avrupa Birliği ile yakın ilişkiler içinde olmasını talep eden protesto gösterilerinde yer almıştı. Bugün de kaçmayacağını ya da saklanmayacağını söylüyor. İşgal olması durumunda savaşmaya hazır.

Oksana LİHOSTOVA’ın haberi.

Antonets, “F-1 tipi el bombasının nasıl kullanılacağını biliyorum, bunu öğrenmiştim. Balkonumun hemen altında polis karakolu var. İşgalciler gelirse oraya girecekleri kesin” ifadelerini kullanıyor.

Donbass bölgesini ve Kırım’ı terk eden bu genç kadınlar daha önce bir işgali deneyimlemiş. Onlar Putin’in tehditlerinin şaka olmadığını biliyor.

Elizaveta Stadnik, “Donetsk Halk Cumhuriyeti bayraklarının ortaya çıkmaya başladığı zamanı hatırlıyorum. Bunun gerçekten yaşandığına inanmamıştım. Birçok kişi de bundan bir şey çıkacağını düşünmüyordu. İki gün önce oradan ayrılmak için çantamı hazırladım” diyor.

Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna topraklarından gelen mültecilerin buluşma yerlerinden bir de bir kafe. Bugün kafenin sakinleri her zamanki gibi savaş tehdidini konuşuyor.

Natalia Lyutikova, “Çocukları tahliye edip geri geleceğiz. Ben gidip bir hastaneye yardım etmeyi düşünüyorum. İlk yardım ve sağlık derslerine yazıldım. 2014-2016 arası Kırım’dan ayrıldıktan sonra yaralıların tedavisine yardım etmek için bir hastanede çalışmıştım. Deneyimim var, yalnızca bilgilerimi tazelemem gerekiyor” diyor.

Gazeteci Olena Maksimenko sık sık makaleleri ve blogu için bilgi toplamaya doğu Ukrayna’ya gidiyor.

Maksimenko, “Korkmuyorum. Kırım’da 2014 yılında esir düşmüştüm. Daha sonra birçok kez oraya gönüllü olarak gittim. Artık korkmuyorum. Sanırım bu sefer gönüllü sağlık görevlisi olarak gideceğim. Belki oradan gazeteci olarak haber geçerim. Olayların gelişme biçimine uyum sağlarım” diyor.

Son anketler, gittikçe daha fazla Ukraynalı’nın Rusya’ya karşı olumsuz görüşlerinin arttığını gösteriyor. Birçoğu en kötü senaryoya hazırlanırken yerel bir düşünce kuruluşunun yaptığı anket Ukraynalılar’ın yüzde 71’inin ülkelerinin zaten Rusya’yla savaşta olduğunu düşündüklerini ortaya koydu.

HABER : Oksana LİHOSTOVA (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 07 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.