enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Komşudan Türkiye’ye karşı hezimet itirafı: Tüm dostlarımız bizi sattı

Komşudan Türkiye’ye karşı hezimet itirafı: Tüm dostlarımız bizi sattı
27 Ocak 2022
291
A+
A-

ATİNA – UHA HABER / Yunanistan, ABD’nin Türkiye’nin bypass edilmeye çalışıldığı EastMed doğalgaz boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle Akdeniz’de bir kez daha darbe aldı. Bu gelişmeler sonrası ülkede Miçotakis hükümetine Türkiye’ye karşı izlenilen politikaların hiçbir işe yaramadığı eleştirisinde bulunuldu. Yunan medyası “Tüm dostlarımız bizi sattı” ifadelerini kullandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin STAR Haber’den aktardığı haberine göre, Avrupa’nın Rus gazına olan bağımlılığını azaltmak amacıyla, Türkiye bypass edilerek İsrail’den Kıbrıs’a ve Avrupa’ya doğal gaz tedarik yolu oluşturulması projesi yürütülüyordu. ABD; Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’in oluşturduğu konsorsiyum tarafından gündeme getirilen EastMed projesine desteğini, bir non-paper (bağlayıcılığı olmayan belge) ile geri çekti.

İsrail medyası, “ABD Türkiye’yi kızdırmak istemiyor tek seçeneğimiz boyun eğmek” diyerek itirafta bulunurken, bu gelişme Yunanistan açısından da bir mağlubiyet olarak görülüyor. Yunan medyasında çıkan haberlerde, “Tüm dostlarımız bizi sattı” yorumunda bulunularak Miçotakis hükümetine eleştiriler yöneltildi.

Yunan basınında Doğu Akdeniz’de ard arda yaşanan olumsuz gelişmelerle Yunanistan’ın şok üstüne şok yaşadığı, Miçotakis hükümetinin planlarının Türkiye’nin karşı hamleleriyle birer birer çökmeye başladığı ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın eleştiri oklarının hedefinde olduğu belirtilerek, “Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın ışıkları günün 24 saati gece gündüz sönmüyor. Başbakan Kiriakos Miçotakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’a hesap sormaya hazırlanıyor. Dendias ise son hamleler olarak Türkiye’yi bu defasında Fransa öncülüğünde ve yardımıyla Avrupa Birliği üzerinden sıkıştırmaya çalışıyor” denildi.

“ERDOĞAN’IN AKILLICA HAMLELERİ…”

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akıllıca adımlar attığı vurgusu yapılarak, “Erdoğan’ın akıllı hareketleri sonucunda şimdi artık Miçotakis hükümetini ne ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, ne de Macron’un Fransa’sı kurtaramaz. Yaz öncesi seçime hazırlıklı olalım” görüşüne yer verildi.

YUNAN GAZETECİ: TÜRKİYE ETKİSİZ HALE GETİRİYOR

Yunan gazeteci Vasilis Nedos geçtiğimiz günlerde, ‘Yunanistan’ın kaçak boru hattı’ EastMed projesinin tarihe karışması ve ABD’nin tavrını kaleme almıştı. Nedos, ABD’nin desteğini çekmesinde Türkiye faktörünün rol aldığını belirtirken, ‘Türkiye’nin jeostratejik hacmi ve derinliği, Atina’daki uluslararası harekatı etkisiz hale getirmeyi başarıyor.’ dedi. Bir diğer haber sitesi Nedos’un makalesine atıfla, ‘EastMed tokadından sonra ne olacak?’ ifadesini kullanmıştı.

İSRAİL’DEN TÜRKİYE TEKLİFİ! EASTMED’E ALTERNATİF ARIYORLAR

ABD’nin EastMed kararı sonrası İsrail’in yeni alternatiflere yönelmesi gerektiğini savunan İsrail basını ise, ‘Türkiye’yi de içine alan bölgesel işbirliğine zemin oluşturulmalı’ değerlendirmesinde bulunmuştu.

Sahadaki gerçeklik sebebiyle ABD’nin kararına şaşırılmaması gerektiği ifade edilen haberde projenin gaz hattının döşenmesinin teknolojik programlaması, değişken enerji fiyatları, jeopolitik çatışmalar, fosil yakıtlara karşı tutum ve enerji şirketlerinin istekliliği gibi önemli zorluklarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekilmişti.

ABD’nin EastMed kararının İsrail’i alternatif bir plan düşünmeye ittiği ve Ankara’dan gelen olumlu sinyaller ışığında Türkiye ile işbirliği olasılığının incelenmesi gerektiği ifade edilmişti.

Doğu Akdeniz’deki münhasır ekonomik bölge alanındaki durumun karmaşık olduğu vurgulanan haberde gaz ihracatı alanında Türkiye’yi de içine alan bölgesel işbirliğine zemin oluşturulmalı denilmişti.

[UHA Haber Ajansı, 27 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.