enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:26 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
17:22 KKTC’nde Kumsal Katliamı Nasıl Oldu?
12:37 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:55 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:44 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:21 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:21 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:10 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı
00:04 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:03 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:02 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
11:19 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Telegram’a baskıyı artırıyor

Almanya Telegram’a baskıyı artırıyor
18 Ocak 2022
390
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya, son dönemde özellikle korona protestolarının örgütlenmesiyle gündeme gelen Telegram’a baskıyı artırıyor. Telegram, aşırı sağcı ve komplo teorisi içeren paylaşımlara karşı hükümetle işbirliğine yanaşmıyordu.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Alman hükümeti, son dönemde korona önlemlerine yönelik protestoların organize edilmesinde öne çıkan ve komplo teorilerinin de yoğun olarak yayıldığı mesajlaşma servisi Telegram’a yönelik baskıyı artırmayı planlıyor.

Alman Federal Emniyet Teşkilatı (BKA), suç unsuru taşıyan ve aşırı sağcı içeriklerin platformdan kaldırılması için yapılan başvuruların sonuçsuz kalması üzerine Telegram’ın içerik silinmesi ve veri talepleri yağmuruna tutulması yöntemini deneyecek.

“Die Welt” gazetesi, BKA’nın Federal Meclis İçişleri Komisyonuna verdiği bilgilere dayandırdığı haberde, şimdiye kadar işbirliğine yanaşmayan Telegram’ın bu şekilde baskı altına alınmasının düşünüldüğünü kaydetti.

Gazetenin sorularını yanıtlayan BKA da federal polis ve eyalet emniyet teşkilatlarıyla birlikte Telegram ile işbirliğinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti. BKA, Meclis İçişleri Komisyonundaki oturumun içeriğiyle ilgili olaraksa görüşmenin kamuoyuna açık olmadığına işaret ederek ayrıntı vermedi.

İçişleri Bakanından erişimi engelleme tehdidi

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Telegram, aşırı sağcı ve komplo teorileri yayan içeriklerin giderek artan bir şekilde yer alması nedeniyle Berlin’de rahatsızlık yaratıyor. BKA, şirketin Alman emniyetinin işbirliği taleplerini dikkate almamasından şikayetçi. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeserde işbirliğine yanaşmadığı gerekçesiyle Telegram’a Almanya’dan erişimi engelleme tehdidinde bulunmuştu.

Hükümeti oluşturan üç koalisyon partisinin milletvekilleri BKA’nın girişimine destek verdi.

Nancy Faeser

Nancy Faeser

Yeşiller partisi Meclis Grubu Başkanvekili Konstantin von Notz, hukuk devletinin savunmasında hukuk ihlallerinin ne ölçüde engellenebildiğinin belirleyici olduğunu belirterek “Kişilik hakları ihlalleri, nefret, kışkırtmalar ve demokrasiyi parçalama girişimlerinden para kazanan şirketlere karşı muamelede nihayet daha sağlam bir duruş sergilenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Hür Demokrat Parti’nin (FDP) iç politika sözcüsü Manuel Höferlin de tartışmalı mesajların pek çoğunun gizli değil, serbestçe ulaşılabilen bölümlerde yer aldığına işaret ederek “Telegram’da suç teşkil edecek içeriklerin özellikle herkese açık gruplarda yayınlandığını görüyoruz. Telegram bu bağlamda bir internet sitesi karakteri taşıyor. Soruşturma makamlarının gözü bu alanın üstünde olmalı” dedi.

EK Kaynaklar *AFP

[UHA Haber Ajansı, 18 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.