enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:56 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
10:16 Her üç ölümden biri kalp-damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor: Risk faktörlerine dikkat!
09:51 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:10 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati
14 Ocak 2022
5.094
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “20 Aralık gecesi bir şekilde piyasaya sokulduğunu düşündüğümüz 40 milyar dolar ne zaman çekilecek ve çekildiğinde başımıza neler gelecek?” dedi.
(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın  haberine göre, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, ’20 Aralık gecesi piyasaya 40 milyar dolar sürüldü, dolar bu şekilde 18’den 14 TL’ye düştü’ açıklamasının yankıları sürüyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin, Türkiye’de böyle bir paranın mevcut olmadığını iddia ederken konuyla ilgili  BTP’den yeni bir açıklama geldi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, “Çiçeği burnunda, gözleri ışıl ışıl bakanımız Sayın Nurettin Nebati her şeyi anlamış ama bir türlü genel başkanımızın 40 milyar dolar çıkışını anlayamamış. Sayın bakanım siz doların 18 TL’lerden 12 TL’lere düştüğü anda verdiğiniz “Lan nasıl” tepkisi ile o olayı bile kavrayamadığınızı itiraf etmişken, böyle bir konuyu anlamanızı beklemiyoruz zaten. Hele hele 40 milyar konusuna ekran ekran dolaşıp cevap yetiştirirken verdiğiniz şu tepki hiç ama hiç milli değil. “Türkiye’de öyle bir paraya neden ihtiyaç olsun ki, zaten Türkiye piyasası sığ bir piyasa.” Türkiye gibi dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisi arasında olan bir ülkeyi, ülkenin ekonomi bakanının bu kadar küçük görmesi anlaşılır gibi değil. Sayın Bakan siz inansanız da inanmasanız da ülkemiz çok büyük bir ülkedir, güçlü bir ekonomidir ve daha da güçlü olacaktır.” dedi.
emre polat (@EPemrepolat) / Twitter
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat
“El etek öpmekten, uşak olmaktan zevk alanlar…”
Muhalefetin de 20 Aralık gecesi yaşanan olayı hala idrak edemediğini ifade eden Sözcü Polat, “Biz muhalefetin de bu konu özelinde olayı hala idrak edemediğini ve asıl sorulması gerekenler dururken, konuyu bambaşka yerlere götürdüğünü düşünüyoruz. Mesela o gece kimin dolar satıp ertesi gün kimin dolar aldığı ve bu süreçten kimlerin ne kadar para kazandığı konusuna odaklanmak doğru değil diye düşünüyoruz. Çünkü ülkemizde dolar almak, dolar satmak suç değil. Spekülasyon, önden bilgi alarak bu işlemleri yapmak tabii ki suç ama konu o değil, o olmamalı. Biz ısrarla şunun tartışılmasını istiyoruz. O gece bir şekilde piyasaya sokulduğunu düşündüğümüz 40 milyar dolar piyasadan ne zaman çekilecek ve çekildiğinde ekonomimizin başına neler gelecek? O zaman yaşanacak yıkımın şimdiden öngörülmesi ve ekonomimizin nasıl bir oyun sahasına dönüştürüldüğünü anlatmaya çalışıyoruz. Birileri çıkıp genel başkanımıza partimize saldırmaya çalışıyor ve “nerede böyle bir para, kim öyle bir parayı görmüş ki, eğer varsa elini öpelim” diyorlar. İnanın sizin gibilerin kimlerin elini öptüğüyle hiç ilgilenmiyoruz. Çünkü sizler hayatınızı hep bir yerlere uşaklık yaparak geçirdiğiniz için sizin için ödül olan bir eylemi size cezaymış gibi sunamayız. Siz el etek öpmekten, uşak olmaktan zevk alırsınız çünkü. Ama bizim derdimiz bu ülke, bu millet ve geleceğimiz.” şeklinde konuştu.
“Gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musun Sayın Nebati?”
BTP Sözcüsü Emre Polat, Bakan Nebati’nin, ‘Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır’ sözlerine de cevap verdi.
Polat, “Şimdi Sayın Bakan Nebati’ye sesleniyorum: Sayın Bakan lütfen gözlerimin içine bakın! Gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musunuz? Bu Işıltı bu ülkenin içine düştüğü dar boğazdan, ekonomik buhrandan ve tıkanmışlıktan kurtaracak tek modele, Milli Ekonomi Modeli’ne sahip olmanın verdiği ışık. Bu ışık bu ülke için ömrünü adamış olan ve hayatını bu ülkenin geleceğini kurtarmak adına yazdığı modellerle geçiren Haydar hocanın ışığı. Bu ışık genç yaşında bu ülkenin çocuklarına bu ülkenin yaşlılarına huzurlu bir gelecek sunmak için yola çıkan Hüseyin Baş’ın ışığı. Ve şuna emin olun ki, biz gözlerimize bakın dediğimizde milletimizin huzur içinde, tedirgin olmadan, güvenle, umutla gözlerimize baktığından ve bu ışığı aldıklarından sonuna kadar eminiz.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 14 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.