enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da hava yolu trafiği üç yıl önceki seviyesinin sadece yüzde 50’sine ulaştı

Almanya’da hava yolu trafiği üç yıl önceki seviyesinin sadece yüzde 50’sine ulaştı
11 Ocak 2022
353
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’da uçuşlar koronavirüs salgınının ikinci yılında 2020’ya göre yüzde 14,4 artırmasına rağmen salgın öncesi 2019 seviyesinin sadece yarısına ulaştı. Geçen yılki uçuşlar 2020’ya göre yüzde 14,4 artarak 1,67 milyona yükselmişti.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, Almanya’da hava trafik kontrolünden sorumlu Deutsche Flugsicherung (DFS), yolcu ve kargo uçuşlarını kapsayan 2021 yılı hava yolu trafiği verilerini açıkladı.

Buna göre, koronavirüs salgınında geçen yıl uçuşlar 2020’ye yüzde 14,4 artarak 1,67 milyona ulaştı. Bu rakam, uçuşların 2020’de yüzde 50’den fazla azalarak 1,46 milyona düşmesi ve 32 yıl önceki seviyeye gerilemesinden sonra geldi.

DFS açıklamasında, “Ancak salgın öncesi seviyeyle karşılaştırıldığında, bu (2021’deki uçuşlar) yine de yaklaşık yüzde 50’lik bir düşüşü temsil ediyor.” denildi.

Almanya’da salgın öncesi 2019’da 3,33 milyon uçuş gerçekleşmişti.

Almanya’da tüm havalimanlarının koronavirüs salgınından etkilenirken, ülkede en büyük merkez olan Frankfurt havalimanında geçen yıl uçuşlar (kalkış ve iniş) yüzde 50 azalarak 260 bine indi.

“2025’e kadar salgın öncesi seviyeye ulaşamayacağız”

Açıklamada, kargo trafiğinin yüksek olduğu havalimanlarının yolcu ağırlıklı havalimanlarına göre hava trafiğindeki düşüşten önemli ölçüde daha az etkilendiği de ifade edildi.

Özellikle koronavirüsün hızlı yayılan Omicron varyantının havacılık için giderek daha fazla sorun oluşturduğuna yer verilen açıklamada, ABD ve Çin’de, hava yolu şirketlerinin pilotlar, uçuş görevlileri ve diğer çalışanlar Noel tatili döneminde hastalandığı veya karantinaya alındığı için bazı uçuşları iptal etmek zorunda kaldığı hatırlatıldı.

DFS Üst Yöneticisi (CEO) Arndt Schoenemann, konuya ilişkin değerlendirmesinde, söz konusu rakamların koronavirüs salgınının sona ermekten çok uzak olduğunu gösterdiğini belirterek, “Bu nedenle DFS olarak, muhtemelen uçuş rakamlarında 2025’e kadar salgın öncesi seviyeye ulaşamayacağımızı varsayıyoruz.” öngörüsünde bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 11 Ocak 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.