enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Derya Yanık: “2022’de Toplam 438 Kapasiteli Yeni Çocuk Evlerimizi Hizmete Açacağız”

Bakan Derya Yanık: “2022’de Toplam 438 Kapasiteli Yeni Çocuk Evlerimizi Hizmete Açacağız”
4 Ocak 2022
357
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, çocuklara yönelik hizmetleri yaygınlaştırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla toplam 438 çocuk kapasiteli yeni çocuk evleri siteleri ile çocuk evlerinin bu yılın yatırım programına alındığını bildirdi.

Bakan Yanık: 2022de 438 çocuk kapasiteli yeni çocuk evlerimizi hizmete açacağızAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dezavantajlı çocukların korunması ve bakımlarının sağlanmasına yönelik hizmetleri yaygınlaştırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla 2022’de farklı illerde 4 çocuk evleri sitesi ve 38 çocuk evi ile 30 kapasiteli 1 çocuk destek merkezinin hizmete gireceğini belirtti.

Çocukların korunmasının ve sağlıklı gelişimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını dile getiren Bakan Yanık, devlet korumasındaki çocuklara sunulan koruma ve bakım hizmetlerinin “aile sıcaklığını” hissettirmek amacıyla son yıllarda aile odaklı yürütüldüğünü ifade etti.

Çocuk koruma sisteminin başlangıçtan bu yana dönüşüm geçirdiğini belirten Bakan Yanık, birçok çocuğun bir arada yaşadığı koğuş tipi yapılar yerine “ev tipi” hizmet modeline geçildiğini anlattı.

Devlet korumasına alınan çocuklara çocuk evleri, çocuk evleri sitesi ve çocuk destek merkezlerinde hizmet sunulduğunu kaydeden Bakan Yanık, çocuk evlerinin 0-18 yaş aralığındaki korunmaya ihtiyacı olan çocukların kaldığı hizmet birimleri olduğunu, ülke genelindeki 1.193 çocuk evinde toplam 5.653 çocuğa hizmet verildiğini aktardı.

Çocuk evleri sitelerinin ise bir yerleşkede birden fazla ev tipi sosyal hizmet birimi olarak yapılandırıldığını ifade eden Bakan Yanık, halen 112  çocuk evleri sitesinde toplam 6.153 çocuğun hizmet aldığını belirtti.

ÇODEM’de çocuklara psikososyal destek veriliyor

Bakan Yanık, çocuk destek merkezlerinde (ÇODEM) ise suç mağduru veya suça sürüklenen çocuklara psikososyal destek hizmeti verildiğini, bu yapıların da ev tipi sosyal hizmet kuruluşları olarak faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Bakan Yanık ülke genelinde 66 ÇODEM’de toplam 1.421 çocuğa destek sunulduğunu anlattı.

Çocuk koruma sisteminin güçlendirilmesi amacıyla 2022 yatırım programında yeni çocuk evleri inşasının planlandığını ifade eden Bakan Yanık, şu bilgileri paylaştı:

“Ordu’da 30 kapasiteli 1 Çocuk Destek Merkezimizi; Aksaray, Şanlıurfa ve Hatay’da 50’şer, İzmir’de de 60 kapasiteli çocuk evleri sitemizi, ayrıca 38 çocuk evimizi hizmete sunacağız. Böylece 2022’de toplam 438 çocuk kapasiteli yeni çocuk evlerimizi hizmete açacağız. Çocuklarımızın kendilerini aile ortamında hissedecekleri kuruluşlarımızda uzman personelimizle onlara kucak açıyoruz. Koruma ve bakım hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle onların hayata sağlıklı şekilde hazırlanabilmeleri için çalışıyoruz.”

[UHA Haber Ajansı, 04 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.