enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macron ve Draghi AB’de yatırımı artırmak için mali kurallarda reform istedi

Macron ve Draghi AB’de yatırımı artırmak için mali kurallarda reform istedi
25 Aralık 2021
666
A+
A-

ROMA-UHA HABER / İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yatırım harcamalarının artırılması için Avrupa Birliği’ndeki (AB) mali kurallarda reforma gidilmesi çağrısı yaptı.

(UHA) TUluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, İki lider bunu gerçekleştirirken kamu borçlarının düşürülmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Draghi ve Macron, Financial Times gazetesinin haber sitesinde ortak kaleme aldıkları makalede “Kuralların pandemiye yönelik yanıtımızın önünde durmasına izin verilemeyeceği gibi, yine bu kurallar gerekli tüm yatırımları yapmamızı da engellememeli.” dedi.

Fransa’ya göre, Maastricht kriterleri eskidi

Macron, 9 Aralık’ta yaptığı bir açıklamada, ülkesinin AB dönem başkanlığı sırasında Euro Bölgesi’nde para politikalarını belirleyen Maastricht kriterlerini tekrar tartışmaya açacağı ve burada reforma gidilmesi için çalışacağı mesajını vermişti.

Macron, kamu borçlarının gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 3’ünün geçmemesiyle ilgili kriteri “modası geçmiş” bir kural olarak nitelemişti.

Fransa’nın borçlarının yüzde 3’ü sürekli geçmesi Paris ve Brüksel arasında yıllardır ciddi sorun yaratıyor.

Konu ile ilgili reform yapılması konusunda İtalya’nın desteğini de alan Macron, olağanüstü pandemi koşulları sonrasında bir kurtarma bütçesi hazırlanması konusunda çekincelerini ifade eden AB ülkelerini de bir kez daha doğrudan hedef aldı.

İki lider yazdıkları ortak makalede, “Borçlanma seviyemizi düşürmemiz gerektiğine hiç şüphe yok. Ancak bunu ne yüksek vergilerle, ne sürdürülemeyecek sosyal harcamaları kısarak ne de yaşatılamayacak mali uyum ayarlamalarıyla yapamayız.” denildi.

AB içinde mali kriterlerin, rekabet ve ticaret kuralları da dahil olmak üzere aynı zamanda dönemin zorluklarına göre yeniden uyarlanması gerektiği vurgulanan makalede, bunun için AB bütçe kuralları da dahil olmak üzere gerekli değişikliklerin yapılması istenerek, şu görüşlere yer verildi:

“Gelecek için daha fazla bir hareket alanına ve gerekli harcamaları yapmaya ihtiyacımız var. Gelecek nesillerin refahına ve uzun vadeli büyümeye inkar edilemez bir şekilde fayda sağlayan bu tür yatırımları finanse etmek için artırılan borç, bu tür kamu harcamalarının aslında uzun vadede borç sürdürülebilirliğine katkıda bulunduğu göz önüne alındığında mali kurallar tarafından desteklenmeli.”

Macron’un makamından alınan bilgiye göre, Fransa AB dönem başkanlığı sırasında üye ülke liderleri arasında yatırım ihtiyaçlarıyla ilgili gayriresmi bir zirve düzenlemeyi hedefliyor.

Ek kaynaklar * AFP

[UHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.