enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:43 Bakan Yerlikaya: Çocuklarımızın hayatıyla oynayan hiçbir servis şoförünün trafikte yeri yoktur…
00:41
00:27 Kastamonu Belediyesi’ne ait özel hastane ruhsatı gündeme alınırken, eski belediye başkanı Galip Vidinlioğlu da açıklamalarda bulundu…
00:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkı geleceğe güven ve umutla bakmayı herkesten çok hak etmektedir”…
00:08 MSB Yaşar Güler, “Kıbrıslı soydaşlarımızın güvenliği her zaman önceliklidir”…
00:08 Yılmaz Erdoğan ‘İnci Taneleri’ dizisinde çok yorulduğu için final yapmak isterken Kanal D harekete geçti…
00:03 İletişim Başkanı Altun’dan cuma hutbesine ilişkin açıklama…
00:02 TÜİK’in Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırması sonuçlandı…
19:25 Araştırmacı Gazeteci Enver Everdi’nin eşi Hüsna Everdi hayatını kaybetti…
14:43 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:33 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi..
12:53 Trump’ın İlk 100 Günü
10:07 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
08:03 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
07:59 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
06:41 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
06:31 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
06:28 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
00:22 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
00:08 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Üniversite – Sanayi İşbirliği Şirketlerin Gelişimi İçin Şart

Üniversite – Sanayi İşbirliği Şirketlerin Gelişimi İçin Şart
9 Aralık 2021
348
A+
A-

 İZMİR-TÜHA HABER / Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması hususunda Üniversitelerle dirsek temasında bulunuyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ni ağırlayarak, Manisa Teknopark, MCBÜ DEFAM ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkilileri ile bir webinar gerçekleştiren iş örgütü, Üniversite-Sanayi İşbirliği’nde üniversitenin faaliyetlerini dinledi.

Yönetim Kurulu - EGİADEGİAD Başkan Vekili Kaan Özhelvacı’nın ev sahipliğini, Moderatörlüğünü Genel Sekreter Prof. Dr. Fatih Dalkılıç’ın yaptığı etkinlikte üniversitenin faaliyetleri aktarıldı.

Kaan Özhelvacı yaptığı açılış konuşmasında, her alanda süratli bir değişimin yaşandığı günümüzde şirketlerin, kendi refah seviyelerini yükseltmek istediğini ve bu çerçevede ekonomi alanında ilk sıralara tırmanma mücadelesi verdiğini söyledi.

“Bu mücadelenin ana öğesini ve kalkınmanın temelini hiç şüphesiz teknoloji üretebilen ve bilgiye sahip olan yüksek seviyede eğitilmiş kurumlar oluşturuyor” diyen Özhelvacı, bilgiye sahip olmak ve bu bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürebilmek için de üniversitelere ve sanayiye önemli görevler düştüğüne dikkat çekti.

EGİAD Başkan Vekili Kaan Özhelvacı, “üniversitelerin temel görevi bir yandan eğitim ve öğretim hizmetleri vermek, diğer yandan da temel ve uygulamalı alanlarda araştırma yaparak bilime hizmette bulunmak” olduğunu ifade etti.

Yapılan araştırmaların temel amacının ise, bilgi üretilmesi ve mevcut bilgilere yenilerinin katılması olduğunu hatırlatan Kaan Özhelvacı, üniversitelerin yaptıkları araştırmaların çoğunluğunu temel araştırmalar, bir kısmını ise uygulamalı araştırmalar oluşturduğunun altını çizdi.

Yürütülen uygulamalı araştırmalar ile sanayinin problemlerine pratik çözümler getirildiğini söyleyen Özhelvacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Diğer bir ifadeyle üniversiteler bir yandan yaptıkları eğitim-öğretim faaliyetleri ile sanayinin ihtiyaç duydukları Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) personelini yetiştirmekte, diğer yandan da araştırma yaparak sanayinin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye çalışmaktadırlar. Bu kapsamda Üniversiteleri sanayinin önemli bir kolu olarak gören EGİAD, üyelerinin teknoloji gelişimine destek olmak ve nitelikli istihdam gücüne katkıda bulunmak için Ege Bölgesi’ndeki yüksek eğitim kurumlarıyla iş birliği çalışmaları gerçekleştirmekte”.

Üniversite Sanayi İşbirliği Şirketlerin Gelişimi İçin Şart - Mektup GazetesiBu çerçevede Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile geçtiğimiz günlerde protokol imzalayan EGİAD’ın, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Umut Burak Geyikçi, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, MCBÜ DEFAM Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr. Süleyman Koçak, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Dr. Öğr. Üyesi Emre Uygur ile sanayicileri buluşturduğunu belirtti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Umut Burak Geyikçi de yaptığı konuşmada, işyeri odaklı bir eğitim sistemini benimsediklerini, mezun olan öğrencilerin bu sayede hemen istihdam edilebildiğini belirtti.

MCBÜ DEFAM Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr. Süleyman Koçak ise, 2011 yılında Kalkınma Bakanlığı desteğiyle kurulan DEFAM’ın tanıtımını yaptı.

Manisa Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ise, Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin faaliyet alanlarını aktardı.

Teknokent’in 2018 yılında 98 Milyon TL ciro yaptığını kaydeden Prof. Dr. Aktaş, 2019 yılında bu rakamın 103 Milyon TL’ye, 2020 yılında 105 Milyon TL’ye ulaştığını, 2017 ile 2021 yılları arasında 37 TÜBİTAK Projesi, 29 KOSGEB projesinin yer aldığını ifade etti.

Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, son yıllarda daha çok teknoloji firmaların ağırlıkta olduğunu vurgulayarak bünyelerinde 114 firmanın bulunduğunu, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Dr. Öğretim Üyesi Emre Uygur da iş insanlarına fon alabilecekleri programlara ilişkin bilgiler verdi.

HABER : Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.