enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch,Türkiye’deki yatırımcılar arasında İsviçre 6. sırada

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch,Türkiye’deki yatırımcılar arasında İsviçre 6. sırada
5 Aralık 2021
943
A+
A-

ANKARA-UHA HABER / İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, ülkesinden önemli İsviçreli şirketlerin Türkiye’de yeni yatırımlara hazırlandığını açıkladı.

Israel's and Switzerland's complementary tech ecosystems can take  innovation to the next level | CtechTürkiye ile İsviçre arasındaki ekonomik ilişkilere ilişkin değerlendirmede bulunan İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, ülkesindeki şirketlerin Türkiye’de birçok alanda yatırım yapmaya istekli olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Jean Daniel Ruch, İsviçreli şirketlerin Türkiye’ye ilk olarak 1930 yılında yatırım yapmaya başladığına dikkat çekerek, Türkiye’nin her zaman kendileri için son derece önemli bir ekonomik ortak olduğunun altını çizdi.

İsviçre Türkiye’de yatırımlar arasında 6. sırada

Ruch, İsviçre’nin Türkiye’deki yatırımcılar arasında  6. sırada olduğunu hatırlatarak, ülkesinin, Türkiye’de büyük bir yatırımcı olduğunu belirtti.

“Çok güzel iş birliği örnekleri var”

Türkiye’de yatırım yapılabilecek yüksek potansiyelli alanların bulunduğunu söyleyen Büyükelçi Jean Daniel Ruch, bunlardan ilkinin sağlık, diğerinin de büyük inşaat projeleri olduğunu dile getirdi.

Ruch, İsviçre şirketleri ile Türk müteahhitler arasında çok güzel iş birliği örneklerinin de olduğuna dikkat çekerek, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Bu alanda umut verici iş birliklerinin söz konusu olduğunun altını çizen Büyükelçi Ruch, bu tür projelerin hem Türkiye’de hem İsviçre’de olmasını beklediklerini ve özellikle altyapı dendiğinde ilk akla Türkiye’nin geldiğini açıkladı.

Ruch, bu bağlamda İsviçre şirketlerinin de Türk şirketleriyle iş birliği yapmaya çok istekli olduğunu ve Türkiye’deki dinamizmi görmek kendilerini oldukça etkilediğini dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların bir ülkede yatırım yapmadan önce baktığı ilk şeyin istikrar olduğunun altını çizen İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, hukuki çerçeve, hukukun üstünlüğü ve yargı sistemlerinin de yatırım kararları alınmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Büyükelçi Ruch, Çin’deki yatırımların Avrupa’ya kaydığına dair “hikayelerin” gerçeği yansıtmadığını hatırlatarak, geçtiğimiz haftalarda İsviçreli yatırımcılarla Çin piyasası konusunu konuştuklarını, Çin piyasasının hala çok karlı olduğunu söylediklerini, fakat Türkiye’de yeni yatırımların olabileceğini, çünkü ulaştırma ve taşıma fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirttiklerini açıkladı.

“Hem bizim şirketlerimiz hem de Türkiye için çok karlı olabilir”

Türkiye’nin uzun vadeli incelemesi yapıldığında ilgilerini çeken bir diğer hususun da jeopolitik konum olduğunu söyleyen Jean Daniel Ruch, Türkiye’nin binlerce yıldır oldukça önemli bir noktada bulunduğunu, ayrıca Türkiye’nin nüfusunun da çok önemli olduğunun altını çizdi.

Türkiye’de oldukça genç, yetenekli ve becerikli büyük bir girişimciler havuzu olduğunu söyleyen Büyükelçi Ruch, Türkiye’deki görevi esnasında, ülkesindeki muhtemel yatırımcıları bu konulardan haberdar etmek istediğini dile getirdi.

Ruch, İsviçre’deki muhtemel yatırımcıların Türkiye’ye gelip burayı görmesini istediğini, buradaki inovasyon ve özellikle yüksek teknoloji alanını keşfetmeleri gerektiğini, çünkü Türkiye’de genç girişimcilerle tanıştığını ve çoğunun da çok başarılı olduğunu ifade etti.

Yüksek teknoloji, inovasyon ve dijitalleşme alanında başka fırsatların da olabileceğini düşündüğünü aktaran Büyükelçi Jean Daniel Ruch, bunların hem kendi şirketleri hem de Türkiye için çok karlı olabileceğini kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 05 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.